Turistene strømmer til øyregionen i hopetall nå i påska. Kystnære hytter og butikker fylles til randen av påsketurister. Men noen velger også å ta et lite opphold bort fra Hitra og Frøya i påska. Og er du på jakt etter skiføre nå når vintersesongen er på hell, har turistforeninga noen tips.

Det meldes nemlig  om påskeklare hytter og gode skiforhold i store deler av fjellet i Trøndelag. Også på Hemnekjølen er det godt skiføre. Nysnøen som har kommet i fjellet den siste uka har gitt silkeføre og drømmeforhold til påskestarten.

- Forholdene på Hemnekjølen er gode og det blir nok fint skiføre gjennom hele påska. Onsdagens tur til Omnfjellet var av de bedre dagene. Selv om det bare var mellom 5 og 40 cm med snø, så var det tilgjengjeld silkeføre med litt nysnø på toppen og sol fra skyfri himmel. Det er også strålende forhold i Sylan, grensefjella mellom Tydal på norsk side og Åre på svensk side. Her er det 20 til 80 cm med snø og det er 800 km med vintermerkede løyper og er tyvetalls norske og svenske hytter. Dette er for øvrig ett av de aller mest populære høyfjellsområdene for svensker som skal på skitur. Det sier mye om de fine kvalitetene området byr på, forteller Jonny Remmereit, informasjons- og markedssjef i Trondhjems Turistforening.

I Trollheimen meldes det også om godt med snø og bra skiføre. Her er det 15 – 50 cm med fast snø og 8 cm med nysnø på toppen. Svukuriset i Femundsmarka melder om fortsatt skiføre og brukbart med snø. På Dovrefjell er det store variasjoner og her er det mindre snø enn i Sylan og Trollheimen. Stedvis avblåste partier.