Mange sperret øynene opp da dette gråsvarte skipet ankret opp utenfor Siholmen i dag. 94 lang og 20 meter bred ruver den toppmoderne supplybåten "Olympic Energy" godt. Lokalavisa får søndag kveld kontakt med skipper Andreas Vatn ombord.

På fleip svarer Andreas Vatn at han "bare skulle hjem til mamma, for hun serverte fårikål". Men om det var litt fleip, så var det også litt sant i det. For Andreas er oppvokst på Nesset. Og da det var god tid med tanke på neste oppdrag, og uværet gjorde det ekstra ubehagelig å gå offshore i dag, benyttet kapteinen og mannskapet anledningen til å ta en rolig søndag innaskjærs her på Frøya.

- Artig å vise fram båten

- Vi opererer til vanlig oljeplattformene. I dag gikk vi innafor i stedet for å gå ute i stormen. Og siden vi ikke hadde noe business i dag, og jeg er kaptein ombord og kan bestemme litt, så gikk vi inn til Frøya, forteller Vatn. Med lettbåten tok han seg inn til land.

- Vi er mange frøyværinger ansatt i Olympic, rundt ti stykker, vil jeg tro. Dette er første gang vi har lagt til med supplybåt her, det var artig å vise fram nybåten, sier Vatn, som ble møtt av mye folk inne på kaia.

Prislapp: 400 millioner kroner

"Olympic Energy" eies av rederiet Olympic Shipping AS. Båten ble levert fra verftet STX OSV Aukra så sent som i 2012 og skal ifølge Skipsrevyen ha hatt en innkjøpsverdi på 400 millioner kroner. Skipet er et Multipurpose Field Supply fartøy og har hjemmehavn i Fosnavåg.

Det ble bare med et lite dagsbesøk på Siholmen i dag. Tross varsel om storm, la Andreas og mannskapet søndag kveld på vei ut til Åsgårdfeltet.

- Det er liten storm her hos oss nå. Men vi tar det med ro, så det går fint, forteller han via satelitt-telefon.

(Foto: Magnus Furberg)