Synne Hammervik fra Hamarvika overtar redaktøransvaret i Under Duskens papirutgave i juli. Under Dusken startet som papiravis helt tilbake i 1914, og er en avis for studentene i Trondheim. Under Dusken er en del av Studentmediene i Trondheim, som i tillegg til papiravisa, drifter nettavis, radio og TV.

21-åringen har allerede allsidig erfaring avis-erfaring, blant annet fra sommerjobb i lokalavisa Hitra-Frøya, praksis i Trønderavisa, og skoleavis og russeavis da hun gikk på Frøya videregående skole. I Under Dusken har hun jobbet siden hun startet studiene i statsvitenskap i Trondheim i fjor høst.

- Der begynte jeg som skrivende nyhetsjournalist, før jeg fikk prøve meg som vaktsjef. Siden det har jeg snust litt på andre stillinger i avisen. Etter at jeg søkte stillingen som redaktør har ting skjedd veldig fort. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det før jeg fikk jobben, sier Synne.

Veldig stort anvarsområde

Papirutgaven lages av en stab på rundt 70 frivillige studenter.

- Jeg var litt skremt da jeg søkte, for det er egentlig et veldig stort ansvarsområde. Min jobb blir å ha oversikt over alle avdelinger i papiravisen, og sikre at det vi publiserer er godt nok. Det blir en helt annen rolle enn å levere en sak annenhver uke, som jeg har gjort til nå, forteller Synne.

- Har du tenkt å sette ditt preg på avisen?

- Det er litt tidlig ennå, så jeg har ikke tenkt så mye på det. For det første er Under Dusken et veldig bra produkt med en snart 100 år gammel tradisjon. De som jobber i avisen er stolte og glade i Under Dusken. Men på den andre siden er det en mulighet til å gjøre avisen enda bedre. Jeg kommer nok til å løfte opp foto enda mer – der er det masse å gå på. Og jeg vil dra i retning av at nett og papir jobber bedre sammen. Svære omveltninger blir det ikke med en gang, men jeg vil jobbe mot å utvikle den og gjøre den enda bedre, sier Synne.

Må planlegge dagen og timene

- Hvordan blir det å kombinere heltidsstudier med en redaktørjobb?

- Det er jeg spent på å se. Det vil absolutt ta mye tid. Hun som er redaktør i dag skriver bacheloroppgave samtidig. Så langt har ikke jeg kommet, men det vil utvilsomt ta mye tid og energi. Jeg tror det vil gå fint, men det handler om å planlegge uken sin godt, for ikke å snakke om dagen og timene, sier Synne.

Hun legger ikke skjul på at erfaringen som redaktør er god å ha med seg etter studiene.

- Jeg studerer statsvitenskap nå, men jeg har et ønske om å jobbe innen media og kommunikasjon. Redaktør-erfaringen kommer til å stå seg godt på CV´en når jeg skal søke jobb i bransjen, mener Synne.