Tore Mellemsæther var ute i jaktterrenget øst for Stikdsalvatnet i går ettermiddag, da han fikk se to kronhjorter som kurtiserte en kolle.

- Den større bukken drev og jaget den mindre mens de brølte, og det var tydelig at den prøvde å jage den unna ei kolle som også var i nærheten. Den største bukken forsvant ut av syne, men den mindre bukken drev og for frem og tilbake i terrenget og kom til slutt så nære som 15 meter, forteller Mellemsæther, som skjøt den mindre bukken.

Men han kunne ikke glemme storbukken, og satte seg til å vente ved utkanten av myra til det begynte å mørkne.

Brølte

- Da så jeg den plutselig på andre siden av myra der den gikk og brølte. Men holdet var alt for langt til at jeg kunne skyte. I kikkerten så jeg at den hadde et kjempestort gevir. Da jeg tok til å brøle på hjorten, kom den over myra mens den la hodet bakover og brølte tilbake. Det var et utrolig syn. Da den var omtrent 50 meter unna fikk jeg mulighet til å skyte den, sier Mellemsæther.

Da han kom bort til hjorten så han at geviret var større enn han hadde trodd, og så ringte han jaktkompisen Knut Landhaug som ikke var langt unna.

Seksten og en kvart

- Han ringte og fortalte at han trodde han hadde skutt den hjorten med det største geviret på Hitra noensinne, forteller Landhaug.

Ingen av karene i jaktlaget kan huske at det er skutt en hjort mde så stort gevir før.

- Jeg har aldri hørt om at det er skutt en hjort med 16 tagger før, sier Mellemsæther.

- Det er faktisk 16 og en kvart tagger, sier Landhaug, og viser frem en liten i krona på kjempegeviret.