Mennesker fra hele verden går Camino De Santiago, felles for dem alle er gnagsår, herberge, svette, slit og at de søker noe de ikke kan definere med noen få setninger.

Dovile og Emilija fra Litauen, nå bosatt på Frøya, skal gå deler av pilegrimsveien, de starter i Irun og går til Fisterra i Spania, en reise på føttene som strekker seg over mer enn 900 km, de vil bruke 45-50 dager.

Disse unge kvinnene er i gang med forberedelsen på Frøya, første turen er unnagjort i nye sko, Uttian – Sistranda, skoene fungerte veldig bra. Humøret er bra, det samme er pågangsmotet.

Vi skal følge Dovile og Emilija på deres lange ferd mot byen Fisterra, men mer interessant er hva de finner der ute, et eller annet sted på veien mot Apostelen Jakobs hvilested.

De blir på Frøya noen dager, og vil prøve sko og klær som gjør at de klarer å gjennomføre denne turen. I neste uke reiser de til sine familier i Litauen. Vi får første reisebrev fra dem der de har sine samtaler med familien i Litauen. Hva sier mor og far? Er dette så greit for dem der hjemme?

Dovile og Emilija gjør det mange av oss snakker om, men som aldri blir en realitet.

Det eneste av tekniske instrument de har mer seg er mobiltelefonen, og deres reise vil dokumenteres gjennom den.

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela (spansk El Camino de Santiago) er en samling vandreruter som leder fra flere land i Vest-Europa fram til Santiago de Compostela-katedralen i byen Santiago de Compostela i Nordvest-Spania. I denne katedralen ligger det, i henhold til tradisjonen, relikvier etter Apostelen Jakob.