Nede på landbasen for Fjølværet og Langøya er det kaffepause mens snøen laver ut over Sæthervågen. Her sitter Tommy Reppe, Kent Haraldsen sammen med Gierius Perklis og venter på klarering for å legge ut nytt utsett.

Brakklegningsperioden for å få sette ut ny fisk går mot slutten og om kort tid starter trøkket i gjen da ny fisk nok en gang skal fylle merdene.

Tidligere på dagen har gutta vært ute på sjøen og arbeidet med en ring. Og sammen med lokalavisas Øypatruljen tar de tre en pust i bakken.

- Fisken som ble satt ut våren 2011 veide bare omlag 150 gram ved utsett. Høsten 2012 hadde bestanden imidlertid nådd slaktevekt, og ferdig oppdratt fisk på omlag 5,7 kilo kunne starte den lange ferden ut i den store vide verden, forteller Haraldsen.

– I morgen går turen til Hitra på pizza og bowling, forteller Tommy Reppe. For det sosiale aspektet i bedrifta Måsøval fiskreoppdrett er virkelig satt i høysetet.

Sikkerhet er også viktig.

- Sikkerheten hos oss er utformet slik at vi aldri jobber alene. Vi er alltid minimum to når vi er ute på sjøen. Derfor er vi umåtelig glade for at ledelsen gir oss muligheten til å bli så godt kjent. Det letter arbeidssituasjonen for oss i det daglige, konkluderer røkter Reppe.

Før gutta igjen tar på arbeidstøy og legger ut i snøværet.

Øypatruljen er i dag på Dyrøya. Har du tips til hva /hvem vi bør svinge innom? Ring eller meld gjerne journalist Sten Egil direkte på nr. 417 71 001