(PRESISERING: Lokalavisa gjør oppmerksom på at denne saken er publisert 1. april. Det eneste som er sant i artikkelen er at polutsalget snart skal flytte lokaler. Vi beklager også at vinmonopolets informasjonsdirektør Bache Gabrielsen fikk sparken for å ha bidratt til lokalavisas aprilspøk. (Det ryktes at Fru Lysholm vil overta stillingen :-) )

Polutsalget på Frøya er på flyttefot og neste uke skal de være på plass i de nye lokalene på Kysthaven.

I dag, fredag, vil de holde ett kortvarig flyttesalg. Alle alkoholvarer vil bli solgt med 40 prosent avslag.

Alkoholloven sier at Vinmonopolet ikke har lov til «å holde salgskampanje», og heller ikke selge varer til nedsatt pris.

Informasjonsdirektør i Vinmonopolet Norge, Kari Bache Gabrielsen, sier at det finnes en åpning for å ha salg under helt spesielle omstendigheter. Dette er når det er fare for at et utsalg kan lide store økonomiske tap, og hvor store mengder salgsvarer kan gå til spille.

Ferskvare med datostempling

– Vinmonopolet på Frøya har omsatt godt, men de siste månedene har salget av en mengde varer stoppet opp. Og selv om vi ofte har årgangsvin og langtidsmodnede varer, er det meste vi selger ferskvare med datostempling. Å kunne selge ut det de har i dagens utsalg, og starte på nytt med ny varebeholdning, ble dermed maktpåliggende for denne butikken, sier Gabrielsen.

– Vi måtte gå en runde med justisdepartementet, for å sikre at vi kan benytte dette såkalte smutthullet i loven, og det fikk vi. Det er faktisk første gang det skjer at Vinmonopolet har salg, sier informasjonsdirektøren.

Ikke lov med forhåndsreklame

De lokalt ansatte har ikke fått lov til å snakke med Hitra-Frøya om saken, da dette kan bli oppfattet som reklame. Og selv om lokalavisa har kjent til det kommende salget i noen dager, har Vinmonopolet gitt sperrefrist til i dag for info om salget. Butikken har heller ikke fått lov til å henge opp salgsplakater.

Vinmonopolet informerer at salget vil starte når butikken åpner klokka ti fredag, og varer ut dagen, eller til alle varer er utsolgt. Alle varer vil bli solgt med 40 prosent avslag.