– Det er et populært tilbud, forteller Eldbjørg Broholm, daglig leder ved Hitra frivilligsentral. I fjor var det 97 søkere, 74 av disse takket ja, og fikk dermed sommerjobb i tre uker.

Broholm fortsetter at de har et variert tilbud. Jobbene som tilbys er innenfor kommunale enheter som Hitra Storkjøkken, Driftavdeligen og Helse, men det er også mulighet for å få sommerjobb blant annet på Dalpro og Kystmuseet.

– Vi har også noen jobber innenfor primærnærigene som for eksempel fjøsavløser.

Eldbjørg forteller også at det er viktig at ungdommene er spesifikk på hvilke interesser de har når de søker.

– Hvis du deltar i denne ordningen fra du er 15 til du er 20, får du mulighet til å prøve flere forskjellige yrker. Det kan være fint å utfordre seg selv, og skaffe seg erfaring fra et yrke du ikke har prøvd før. Da lærer du mye om deg selv.

– Ønskene til ungdommene som søker har endret seg litt. Vi ser nå oftere at gutter kan søke seg til for eksempel barnehage, mens jenter kan ønske seg jobb innenfor driftavdelingen i kommunen.

Etter inntak besøker Hitra frivilligsentral skolene for å informere om plikter og rettigheter i arbeidslivet. De oppfordrer også ungdommene til å ikke gi opp, og stå i jobben de har fått tildelt.

– Det er ikke alle jobber som er like artige, men har du gode kolleger kan det bli en fin erfaring allikevel. Uansett er det en flott måte å lære om arbeidslivet, og få kjennskap til mangfoldet av yrker som finnes, avlutter Eldbjørg.

Søknadsskjema finner man på Hitra kommune sine hjemmesider.