Mausund Velforening inviterer alle interesserte, ikke bare sambygdinger men folk fra hele Frøya, til Mausund den 9. mai. Denne dagen blir det foredrag om en ting som alle nok vet, men som ikke alle er så flink til å gjøre, nemlig å framsnakke sin egen grend.

- Her ute på Mausund har vi fokus på å få folk til øya vår, og en del av dette prosjektet er blant annet «å snakke opp hjemstedet vårt». Vi har vært så heldig å få Maria Almli fra Universitet i Nordland på besøk. Hun er mer en «normal interessert» i små øysamfunn, og dette vil hun snakke om, forteller velforeninga i invitasjonen.

LES OGSÅ: Grenda mi, Mausund

Almli er samfunnsviter med bred erfaring fra lokalsamfunnsanalyser og bygdeliv i teori og praksis. Hun har de siste årene bidratt til å fremme gode fortellinger fra små steder i media, blant annet gjennom å være manusforfatter og programleder i reportasjefilmen «Det skjer i Nord-Norge». Maria har jobbet med regionalt utviklingsarbeid på ulike nivå og har de siste årene engasjert seg sterkt i tilrettelegging og motivasjon for friluftsliv.

- Ta turen til Mausund, bruk noen timer, bli inspirert. Velkommen til et spennende og inspirerende foredrag, forteller velforeninga, og legger til at det er fullt mulig å ta ferge både til og fra Mausund denne lørdagen.

- Kaffe og noe å bite spanderer vi, samt foredraget. Hele Frøya blir invitert, dette er ikke et tema som bare er aktuelt på Mausund, men hele Frøya, mener velforeninga.