- Jeg har hatt det i tankene lenge, etter at jeg har kjørt frem med veien og sett de store grå nakne parabolantennene. Det slo meg at det kunne ha vært fint med et maleri eller et bilde på dem, forteller Myrseth.

Han har ikke parabol selv, men fikk sjansen da datterens familie kvittet seg med sin gamle parabolantenne.

- De ga den til meg, og da tenkte jeg at jeg måtte male et motiv på den. Det første som slo meg var en eabossi(ærfugl-hann på frøyværsk). Det er en fin fugl. Men å gjenskape den ble verre. Men det ser kanskje ikke så galt ut på avstand da, mener Myrseth, som onsdag fikk montert parabolen på en stang på verandaen utenfor huset i Dyrvika.

- Kan bli en ny trend

Han håper flere blir inspirert av ideen.

- Det var min ide, men folk trenger ikke å spørre om lov til å kopiere den. Hvis folk synes det er fint så er det bare å male. Det kan være hvilket som helst motiv. Bruk fantasien eller bruk et fint bilde som inspirasjon. Det hadde vært kjempefint, og du skal gjerne se at det kan bli en ny trend langs veiene her, ler Myrseth.

Maler gjerne for en kopp kaffe

- Tar du på deg maleoppdrag om folk spør?

- Jeg har ikke annet å gjøre, så jeg hjelper gjerne folk med å male om de trenger det. Og det blir gratis. En kopp kaffe og en god historie er alt jeg trenger i betaling, sier Myrseth.