Antall besøkende på Haltendagen varierer fra år til år. Delvis skyldes det været. Er det finvær og lite vind de siste dagene før Haltendagen, og værmeldinga i tillegg lover rolige vindforhold på selve dagen, kan det komme mange. Hvis sommerværet uteblir, kan det bli mindre besøk.

Også i år ble gjestekaia ved moloen flittig benyttet, da det kom mange sjøfarende til Halten.

Både fra Frøya, Hitra og fosenkommunene kom det i år massevis av folk i båter, i tillegg til de som var installert i egne hus, eller innlosjert i de overnattingsplassene som finnes på stedet. Men mange av båtførerne dro om kvelden, etter å ha vært til stede på fiskarheimen hvor Åfjord janitsjar ledet an toget til rømmegrøtsalget, slik at de ikke fikk med seg festen på brygga om kvelden, hvor musikerne slett ikke hadde problemer med å få folk på dansegulvet.

Mange sikret seg håndfaste minner fra besøket i Halten. Her hjelper tre unge, frivillige selgere de besøkende med å finne riktig skjortestørrelse.

Mange gjester

Fra Halten Fiskarheims Venner meldes det om salg av nesten 250 middagsporsjoner, mens det ble solgt rundt 140 billetter på bryggefesten. Der kan det legges til at barn og unge under konfirmasjonsalder fikk gratis adgang, slik at antall personer som var på plass, var adskillig høyere enn det billettsalget tilsa.

Finværet lokket mange til å finne seg et svaberg å kose seg på.

Svært mange fikk også med seg det historiske kåseriet til Guttorm Reppe, og konserten med Åfjord Janitsjar, og det var ikke få som ga uttrykk for en særdeles vellykket dag. Det samme syntes arrangørene, Halten Fiskarheims Venner og Stiftelsen Halten Nekolai Dahls Minne. At også sommerværet slo til noen timer, gjorde sitt til en idyllisk og trivelig dag ytterst i havgapet.

Som så mange ganger tidligere bidro Åfjord Janitsjar også i år til at det ble festdagsstemning da fiskarheimen åpnet dørene for salg lørdag.