Tekstilkunstner Lise Skjåk Bræk og bildekunstner Anne Langsholt Apaydinli har hatt fire fine dager på Ansnes Brygger, der de har stilt ut ”Huldas døtre”. Hulda Garborg, som gjerne blir kalt de norske bunaders mor, er en viktig inspirasjonskilde for begge kunstnene  - derav navnet på utstillingen “Huldas døtre”. Miniutstillingen ble avsluttet lørdag.

- Vi stiller ut her fordi min sønn og svigerdatter driver Ansnes Brygger. Men jeg ville stilt ut her om det ikke hadde vært for det også. Det er et så fantastisk sted å være. Det er noe med Hitra som er magisk, mener Skjåk Bræk.

- Det er bare så veldig god stemning her. Og det er noe med sjøen. Jeg har laget et tredelt bilde til dette stedet som er inspirert av sjøen og havet, og som skal henge her fra nå, sier Langsholt Apaydinli.

Det har vært bra besøk innom forteller de.

- Det er ikke så stor forskjell på sentrum og periferien lenger. Folk er like interessert her som når jeg  stiller ut på større steder, mener Skjåk Bræk.

De to som i tre år har kalt seg «Huldas Døtre» er nettopp kommet hjem fra suksessutstilling i USA hvor de hadde åpningsutstillingen for det nye Norway House i Minneapolis. De har stilt ut sammen flere steder, blant annet på prestisjetunge Blaafarveværket, Hadeland Glassverks 250 års jubileum og på Sverresborg Folkemuseum. Og nå altså på Hitra og Ansnes Brygger.