Kystmuseet, Hitra frivilligsentral, Dolm kirkeforening og Hitra kirkelige fellesråd inviterer igjen til «Jul på museet», søndag 27. november. Arrangementet holdes i prestegårdslåven på Dolm.

– Vi ønsker å gi øyværingene et lite pusterom i den hektiske førjulstida, for å gjøre og oppleve noe sammen, forteller Kystmuseet i en pressemelding.

I år blir det mulig å lære å lage ukrainsk julepynt og kanskje få lære litt om ukrainske juletradisjoner. Ellers kan man lage forskjellig julepynt, julegaver og julekort, prøve decoupage eller lage meiseboller. I kjøkkenavdelingen kan mqn pynte pepperkaker, lage marsipan eller steke lefser. Ute blir det rebusløp og «skiskyting». Dolm kirkeforening står for kafésalget med julegrøt, gløgg, pølse m/brød og kaffe/kaker.

Kirkerotta Rolf åpner Dolm kirke for barna

Denne søndagen har dessuten kirkerotta Rolf åpnet Dolm kirke for barna. Han har strevd fælt og fått tak i juletre, glanspapir, yogamatter, aktivitetshefter og tegnesaker. Men, han er litt liten så han trenger hjelp til å pynte juletreet. Så har han fått tak i en stor høyttaler med mikrofon, for han er så glad i å synge julesanger sammen med barna. Her om dagen fikk han også tak i en julekrybbe, og har bedt kirketjener Bjørg om å fortelle litt om juleevangeliet.