Flotte bilder og fengende sang og musikk. Det var det musikk- og kulturskolen kunne vise fram da de inviterte til feiring av skolens 15-årsjubileum, skrev Bjørg Støen i 2004.

Her er artikkelen:

Musikk- og kulturskolens 15-årsmarkering startet med åpning av ei utstilling på biblioteket, hvor det, som seg hør og bør, ble servert champagne(brus) til de frammøtte. Mange flotte tegninger og malerier var hengt opp, og i en glassmonter sto andre kunstneriske arbeider, kreert av de unge elevene. I idrettshallen var det opptreden fra scenen, hvor er stort antall musikk- og sangelever fra barnehagealder til videregående fikk vise hva de kan.

Astrid Lindgren-potpurriet som musikkbarnehagebarna framførte var et sikkerstikk. Iført kostymer fra Emil, Pippi og andre kjente Lindgrenskikkelser var de et rørende syn på scenen.

RAPPENDE KONFERANSIER

Også mange av de litt eldre sang, mens andre spilte ulike instrumenter.

Nytt av året er undervisning på fiolin, og to småjenter viste kanskje allerede Tellefsen-takter. Yndige var de i alle fall, der de sto og dro buen over strengene.

Publikum fikk høre både viser, pop og mer rocka sanger. Noen sang alene, andre med korister, og atter andre i større kor.

En del av elevene fikk opptre for et publikum for første gang, mens andre var dyktige gjengangere, som musikkskolen forståelig nok vil vise fram.

Hvert nummer ble presentert av kveldens konferansier, unggutten Bjørn Roger Bekken, som ledet konserten med sikker hånd og stemme.

At han rappet innledningen, skapte både stor stemning og store forventninger. Og Bjørn Roger skuffet absolutt ikke.

MUSIKKLÆRER I 15 ÅR

Det vanket både blomster, pengegaver og pene ord da musikk- og kulturskolen feiret sine første femten år. Og rektor Tor Aune kunne stolt fortelle om skolen.

– Målet vårt er ikke å bli størst, men å være blant de beste. Dessuten er vi blant de tre rimeligste musikk- og kulturskolene i fylket. Skolen, som har over 200 elever, er så populær at vi har hatt lange ventelister. For å få unna ventelistene fikk vi bevilget ekstra penger. Da det ble kjent, var det mange nye som søkte, så nå har vi ventelister igjen, sa Aune.

Han kunne også fortelle at blant 13 lærere er det en lærer som har fulgt skolen i alle de femten årene siden oppstarten, nemlig Brit Hestnes. Hvor mange elever Brit har undervist i disse årene er uvisst. Men at hun har satt sine musikalske spor er helt sikkert.