Det interkommunalt eide selskapet Dalpro på Hammerstad stikker av med hele to priser fra Trøndersk matfestival i Trondheim. Selskapet får både prisen for Beste kjøttprodukt og Beste stand med seg hjem.

- Strålende, og ekstra artig at det er en kommunal bedrift sameid av Hitra og Frøya som . Men først og fremst skal hederen nå gå til de karene som har jobbet fram dette, Knut Floor og Sverre Johansen, kommenterer Hitra-ordfører Ole L. Haugen.

Juryen har lagt vekt profilering, service, hygiene, og helhet for å kåre vinneren for beste stand. Juryleder Eva Grendahl forteller på festivalens nettsider hvorfor beslutningen falt på Dalpro:

- De har en spennende historie som de forteller på en meget bra og troverdig måte. De er lekne i utrykket sitt, men klarer å kombinere det med en ryddig og fin stand. Hvis vi også legger på utsøkt service, var det ikke tvil hos juryen – vi var enstemmige.

Dalpro stakk også av med prisen for beste kjøttprodukt med sin marinerte hjorteskank. Her skriver juryen:

- Dette er et produkt som veldig lite brukt og tar veldig lang tid å lage, slik at det er velkommen på markedet. Det er laget av de kanskje seigeste delene av dyret helt nederst på skanken som da blir marinert og kokt over lang tid i en veldig god kraft. Det er et veldig mørt og godt kjøtt som kan brukes på veldig mange forskjellige måter. Fantastisk godt kjøttprodukt!

Dalpro har de siste årene høstet en lang rekke nasjonale priser for sine produkter innen hjort og villsau.