Fra og med 16. oktober starter selskapet FlyViking sin direkterute fra Ørlandet lufthavn til Oslo Gardermoen. Ruta vil ha daglige flygninger, unntatt lørdager.

- Vi har fått flere innspill på behovet for ruter fra Ørlandet og videre sørover og søker her å imøtekomme dette, sier administrerende direktør Heine Richardsen. - Vi gleder oss til å se hvordan ruta blir mottatt, og ser frem til å samarbeide med kommunen og næringslivet på Ørlandet, sier Richardsen.

Tom Myrvold, ordfører i Ørland kommune, synes det er gledelig at FlyViking nå kommer til Ørlandet. Han tror at denne ruta vil være av interesse for både forsvaret, fritids- og forretningsreisende.

- Dette er en god nyhet for hele regionen og en stor dag for sivil luftfart til og fra Fosen samt kysten av Trøndelag, sier Myrvold (H) i en pressemelding som følger nyheten. Ørland kommune er eier av den sivile flyterminalen Ørland lufthavn.

Mandag til fredag blir det to daglige avganger i hver retning mellom Ørland og Gardermoen, mens det søndager blir én avgang i hver retning.

- Dette vil bidra til å gjøre Ørlandet mer tilgjengelig som knutepunkter for forsvarets aktiviteter, og det vil øke bo-lysten i regionen, sier ordføreren.