Nettbutikken Livlige Rom har allerede eksistert i tre år. Ved siden av sin fulltidsjobb i barnehage har Rakel Sørlie drevet nettbutikk som hobby. Men nå har hun gått sammen med Vibeke Ølstøren og startet AS, med mål å bygge ut nettbutikken.

- Det har vært lite salg, men ikke mindre enn at jeg har gått i pluss. Jeg har hatt en instagram-profil med over 40.000 følgere, og publiseringene der har bidratt sterkt til at varene har gått ut. Og det er gjennom aktiv bruk av sosiale medier at jeg har fanget opp leverandører og funnet utvalget av varer, forteller Rakel.

Felles lidenskap

Med Vibeke Ølstøren på plass som kompanjong er de klare for å satse større.

Rakel bor på Hammarvika og Vibeke på Flatval, men det var som hyttenaboer på Røros at de ble kjente med hverandre.

- Vi har feriert en del sammen, og så har vi denne felles lidenskapen for alt med hus, heim og interiør da, forteller Vibeke.

Merker forventningspress

Lokalavisa møter dem i Jevika på Hammarvika, hvor vi får servert kaffe av kopper damene skal selge i butikken, og til kaffen får vi en bit eksklusiv lakris-sjokolade som også blir en del av sortimentet.

Livlige Rom skal selge interiør-artikler av stort og smått, og vil etterhvert bygge opp en lagerbeholdning med tepper og møbler. I tillegg selger de utvalgte typer søtsaker, klær og støvler.

Rakel stengte ned den gamle nettsiden mens de jobben med å få opp den nye nettbutikken. I den tida har hun merket at butikken har vært etterspurt.

- Jeg har fått mange meldinger fra folk som har savna den. Så dette skaper litt forventningspress, sier hun.

Tøft marked

Innen dette kan leses, skal den nye butikken være oppe å gå. Og målet er at Livlige Rom skal vokse, og vinne fram i et tøft marked.

- De som starter opp og tror at de umiddelbart skal klare å leve av det, får det nok veldig tøft. Men hvis det går bra, så kan det bli mulig å leve av det på sikt, sier Vibeke og Rakel fra Livlige rom.