Latteren og smilene satt løst, da det forrige fredag ble lansert en ny versjon av språkbrettspillet New Amigos ved biblioteket på Hitra.

Alt og ingenting

Ved å bruke dette spillet kan norsktalende og arabisktalende, lære språk av hverandre.

En av de som hadde tatt turen innom brettspillanseringen, var Ole L. Haugen.

- Kl shaa', alt. La shay', ingenting, sier Haugen, og man skulle kanskje tro at Hitraordføreren kunne litt arabisk fra før av.

- Nå svarte jeg enest riktig, fordi jeg fikk dette kortet i sted også, avslører ordføreren og ler.

De arabisktalende medspillerne Logman, Khalid og Ahmed ler med, og nikker godkjennende til svaret, før de selv skal oversette arabiske ord til norsk.

Ordfører Ole L. Haugen lærer seg alt og ingenting på arabisk, noe Logman Alnour Adam, Ahmed Muhammed og Khalid Mustafa synes er høyst fornøyelig.

Norsk-arabisk

Norsk Folkehjelp Hitra har brukt den norsk-engelske versjonen av spillet New Amigos ved deres språkkafé i over ett år, og nå har de vært høyst delaktige i realiseringen av den norsk-arabiske versjonen.

- Det er artig for et lite lokallag som oss å være med på dette, smiler Miriam Aclima Baglund i Norsk Folkehjelp Hitra.

- Her på Hitra har vi 70 ulike nasjoner og 29 ulike språk, deriblant mange som snakker arabisk, sier Miriam og legger til at den nye spillversjonen kommer til å bli flittig brukt.

Gründeren i New Amigos, Lakki Patey forklarer hvordan spillet brukes.

Gründeren i New Amigos, Lakki Patey, og familien hadde tatt turen innom biblioteket for å overvære lanseringen, og forklare nærmere hvordan spillet brukes.

Lakki sier at det ikke hadde kommet ut en norsk-arabisk versjon, hadde det ikke vært for Miriam.

Spillversjonen har blitt til som et samarbeid mellom New Amigos og organisasjonen Norsk Folkehjelp. I tillegg har VOX støttet utviklingen av spillet, samt bidratt med innhold. IMDI og UDI har gitt støtte til prosjektet.

Norsk Folkehjelp Hitra har vært delaktige i arbeidet med den norsk-arabiske spillversjonen.