Litt før klokken 14 i dag (søndag) strømmer det på med folk til folkemøtet om fremtiden i øyrekka. På fremste rekke sitter Brage Wold fra Bogøya og Sigve Botnan fra Mausund. De er skolekamerater og leker sammen når de kan.

De er glade for at folket nå møtes for å snakke om fremtiden. Selv har de også meninger om hva de ønsker.

- Det er veldig fint å bo her og det er lite trafikk. Og så får jeg kjøre masse båt, sier Brage om de positive sidene ved øylivet.

Men han skulle ønske det var flere folk her.

- Jeg har flere venner, men jeg skulle ønske det var flere unger her. Da kan vi leke mer sammen. Det er fint at det skal være et møte her. Da kan vi kanskje få mer ting ut på her, sier Brage, som mest av alt ønsker seg kino.

Det ønsker også Sigve seg.

- Det er veldig fint her. Det aller fineste er gymsalen. Jeg kunne også tenkt meg en kino. Og det ville vært fint om det hadde vært flere unger her. Det er bra at det skal være et møte. Da kan vi kanskje få fine ting, sier Sigve.

Befolkningen i øyrekka har de siste ukene samlet seg til idedignad, og ulike grupper har jobbet med forskjellige tema som turisme, bosetting, næring og samferdsel.

Initiativtaker til idedugnaden, Tove Iren Berge Knutsen, er spent på hva de får til i dag.

- Nå gjelder det å få den positive vinden til å fortsette slik. Idedugnaden er bare første del av prosjektet. Nå må vi jobbe videre med å lande ideene og få med oss politikerne og få de til å spille på lag med oss. Vi klarer det ikke helt alene, sier Berge Knutsen før møtet settes i gang.

hitra-froya.no kommer tilbake med mer fra folkemøtet

Det er mye folk på folkemøtet om fremtiden i øyrekka.