Allerede etter litt over to uker er omtrent 150 unge bønder nominert til tittelen Årets unge bonde 2014. Samarbeidspartnerne er svært fornøyde med responsen så langt, men etterlyser flere matprodusenter fra Sør-Trøndelag.

- Vi oppfordrer landbruksmiljøene i Sør-Trøndelag til å få mer fart på sakene. Vi vet jo at det finnes mange dyktige unge bønder i området, sier Ragnhild Duserud, bygdepolitisk nestleder i Norges Bygdeungdomslag.

Sammen med McDonald’s og Felleskjøpet Agri jakter de på unge bønder som inspirerer andre til å velge en karriere i landbruket.

Rogaland leder an

Rogaland, Oppland og Møre og Romsdal er de tre fylkene som per i dag har flest nominerte, med henholdsvis 24, 17 og 16 nominerte bønder. Fra Sør-Trøndelag har det foreløpig bare blitt nominert 7.

– Vi er veldig fornøyd med at det har kommet inn 150 nominasjoner på landsbasis. Det er mange sterke kandidater, men vi etterlyser enda flere gode forbilder. Alle som kjenner en dyktig ung bonde bør sørge for å få nominert personen innen 26. september, sier Margaret Brusletto, kommunikasjonsdirektør i McDonald's Norge AS.

Unge og aktive

Det er stor bredde i nominasjonene med kandidater i alle aldre, og mange som er aktive i sine lokalsamfunn.

– Kåringen viser at det er utrolig mange flinke ungdommer som tør å satse på landbruket, og som engasjerer seg i det som skjer rundt dem. Det norske landbruket er avhengig av samfunnsengasjerte unge bønder på både kort og lang sikt, sier Jan Kollsgård, direktør medlem i Felleskjøpet Agri.

­­Kåringen av årets unge bonde skjer 8. november på messa Bedre Landbruk i Lillestrøm. Fram til 26. september kan du nominere en du kjenner på www.facebook.com/gronnutdanning

I tillegg til folkets stemmer, vil en jury bestående av juryleder og Landbruksminister Sylvi Listhaug, programleder og artist Gaute Grøtta Grav, rektor ved Høgskolen i Hedmark Lise Iversen Kulbrandstad, og representanter for Norges Bygdeungdomslag, McDonald's i Norge og Felleskjøpet Agri, bestemme hvem som blir Årets unge bonde 2014.