Aksjeselskapet Bryggeriet Frøya AS er nå registrert i Brønnøysundregistrene. Daglig leder er Mona Nicolaisen, mens Tommy Aas er styreleder. Styremedlemmer er Håkon Aas og Christian Aas.

Som lokalavisa tidligere har omtalt, skal Bryggeriet Frøya drive med bryggerivirksomhet og salg av bryggeriprodukter. For familien Aas på Uttian er mer en gjennomsnittlig opptatt av mat- og drikkekultur. Lokalavisa fikk være tilstede da de i 2012 for første gang skulle brygge IPA-øl, og på senhøsten i fjor tok familien virksomheten enda et hakk videre, ved å etablere Frøyas første kommersielle bryggeri.

- Det er en del formaliteteter som må på plass før vi kan sende den endelige søknaden til helsedepartementet om tillatelse til tilvirkning og salg. Men jeg regner med at vi skal ha alt på plass i løpet av vinteren, sa Christian Aas til oss i november.

Da var utstyret akkurat ankommet Hestøya på Uttian fra Frankrike, og kunne begynne monteringa,

Familien Aas har nemlig kjøpt seg et fullt bryggeri og kunne triller gjæringstankene og resten av utstyret inn i hallen som tidligere var slakteriet til Uttian fiskoppdrett. Med ti gjæringstanker vil de kunne produsere 5000 liter øl i løpet av en treukers periode. Det er store romslige lokaler i det nedlagte slakteriet, hvor de blant annet skal bygge opp et todelt kjølerom. Med dette utstyret kan de produsere alle typer øl.

Det har vært en boom i etablering av bryggerier i Norge de siste åra. Noen har lyktes med å komme inn på polet og butikk-kjedene, mens andre selger til butikker og restauranter i nærområdene. Brødrene på Uttian har tro på at de skal klare å komme seg ut på markedet.

- Det er mange som har smakt ølet vårt. Ryktet går, og vi har mye henvendelser allerede. Jeg tror absolutt vi skal komme oss inn på det lokale markedet, og så får vi se videre, sier Christian Aas.

Tommy (til venstre) og Christian Aas har bryggeriutstyret på plass i det tidligere lakseslakteriet på Uttian (Foto: Trond Hammervik)