- Det kom som lyn fra klar himmel, sier Vidar Oskarson. I morges ble det kjent at mausundværingen er ansatt som ny direktør ved Hitra Hotell Hjorten i Fillan. Oskarson ber om å bli trodd på at dette ikke er noe han har gått og grublet på over lang tid. Men da tilbudet fra hotell-ledelsen kom, var han ikke vanskelig å be.

- Dette er ikke en jobb jeg har gått og tenkt på, men da tilbudet kom, så jeg det som en stor utfordring jeg har veldig lyst å ta, sier Oskarson til Hitra-Frøya.

Kan salg, mindre om reiseliv

54-åringen fra Mausund overtar direktørjobben fra 1. april. Oskarson har jobbet med salg/markedsføring siden 1984, unntatt en periode på fem år i SalMar på Nordskaget og nå sist som salgssjef i Dolmøy House of Seafood. Mye salgserfaring har han derfor. Men reiselivserfaring er det mindre med.

- Hva slags forhold har du til hotellbransjen?

- Ikke annet enn at jeg har bodd veldig mye på hotell. Gjennom salg har jeg reist veldig mye. Så har jeg en kone som har jobba i hotellbransjen i mange år, så sånn sett har jeg fått noe informasjon om hotellbransjen.

- Hva var det så som trigga deg til å si ja til jobben?

- Det er den nevnte utfordringa. Det er et nytt og veldig hotell som ligger veldig sentralt til i Fillan. Det er en fin utfordring å få lov til å drive det videre.

Vant med pendling

- Hva blir det viktigste framover?

- Det er for tidlig for meg å si noe om, dette er veldig ferskt. Jeg har hodet mitt fullt av Dolmøy House of Seafood, hvor vi har mye spennende på gang. Jeg har full fokus på Dolmøy til jeg slutter her, sier Oskarson.

Mausundværingen har jobbet på fast-Frøya og SalMar i en årrekke, og den siste tida hos Dolmøy House of Seafood på Hitra, så pendling er han slett ikke ukjent med.

- Pendling er det minste problemet, det ser jeg ikke som noe problem i det hele tatt.

- Så har du vel nå ei seng å slenge deg nedpå om du ikke skulle orke å kjøre hjem en kveld?

- hehe, ja, jeg får jeg vel nå, ja.

Lederskifte i april

Fredrik Dahlen Duun, som begynte som direktør i fjor vår, slutter som direktør ved Hjorten Hotell Hitra 31. mars. Det forteller hotellets styreleder Roger A. Antonsen.

- Dahlen Duun har takket ja til nytt jobbtilbud. Han slutter i stillingen som direktør ved Hjorten Hotell Hitra 31. mars. Han flytter med sin familie til sin hjemkommune, Indre Fosen kommune. Vi ønsker Fredrik og hans familie lykke til og takk for vel utført jobb hos oss, sier Antonsen.