Noen arbeidsdager er mer å fortelle om rundt middagsbordet enn andre. For Jimmy Glørstad på Sandstad var dagen i dag en sånn. For da han var i ferd med å avslutte arbeidsdagen ombord i en av Lerøys arbeidsbåter, så kom det rekende en småbåt forbi.

Det stemmer ikke helt det som politiet har rapportert gjennom Adressa og Hitra-Frøya tidligere i dag, at småbåtføreren kjørte på arbeidsbåten med fart, begynner Glørstad, som gjerne forteller om den spesielle opplevelsen:

- Jeg holdt på å legge fra meg båten i Hestvika, og registrerte at en kar holdt på å sette ut en liten plastbåt med påhengsmotor borti bukta. Han fikk ut båten, kjørte i retning Sandstad og passerte meg. Så fikk han motorstopp, forteller Glørstad til lokalavisa nå onsdag kveld.

- Hylte og skreik

På grunn av kraftig vind, kom den lille båten rekende i retur i retning Lerøy-båten. Jimmy Glørstad mistet båten av syne, før han etterhvert hørte hyling. Småbåten hadde drevet inn mellom de to kjølene på katamaranen. Antakelig i et forsøk på å holde igjen sin egen båt i vinden, hadde mannen mistet kontrollen på båten og ble hengende i et tau mellom Jimmys båt og kaia.

- Jeg hørte det hylte og skreik. Da jeg kom fram på baugen, hang det en kar i tampen fra bauen min og opp i kaia. Jeg er dårlig i engelsk, han var dårlig i norsk og samtidig "god å foill". Men vi skjønte etterhvert hverandre og jeg fikk slengt ut en leider og fikk ham opp skutesida, forteller Glørstad.

Ga bort varme sokker og en kopp kaffe

- Det er ikke sånn fangst du får hver dag?

- Hehe, nei det er ikke ikke hver dag man drar en litauer opp skutesida.

- Var han gjennomfrossen?

- Han hang der delvis i sjøen kanskje et par minutter. Det er jo ingen temperatur å bade i, så han var kald. Han fikk låne en tørr kjeledress, fikk et par ullsokker av  meg og en kopp kaffe. Men vi berga en litauer, og det er nå bra, sier Glørstad sindig, men smilende, om hendelsen.

Varslet av vitne

Det var ved halv tre-tida i ettermiddag at politiet fikk melding fra et vitne som hadde sett en båt kjøre inn i en annen båt. Melderen var utenlandsktalende, og vanskelig å forstå. Politiet fant etterhvert ut at dette skulle ha skjedd ved Bachkekaia på Hestvika. Hovedredningssentalen ble varslet, og både seaking og redningsskøyta tok løs i retning stedet.

Da utrykningsfolkene kom til stedet, var han borte. Men politiet fikk tips på hvem det var, og oppsøkte han der han bor.

- Mannen luktet alhohol og snakket utydelig, forteller operasjonsleder Arnt Harald Aaslund til Hitra-Frøya.

Tror han kjørte hjem i bilen

Politiet fortalte til lokalavisa i ettermiddag at de har vitner på at mannens båt traff katamaranen, men det er ingen vitner så langt på at han hadde satt seg inn i bilen og kjørt hjem. Men på grunn av avstanden mellom kaia og mannens bolig, regner politiet det sannsynlig at han har kjørt heim i bil. I så fall er det snakk om promillekjøring både til sjøs og til lands.

Mannen ble tatt med til legekontoret for blodprøvetaking og helsesjekk.