Referat

Nylig var det Barnas Grand Prix turnering i sjakk på Frøya bibliotek. Hele 20 stykker møtte opp, både barn, ungdom og voksne og alle de viste strålende innsats.

Turneringen varte mellom 11.00-15.30 og alle spilte 6 partier hver med maksimalt 50 min betenkningstid ettersom turneringen ble spilt etter Monradsystemet.

Opprinnelig var det tre forskjellige klasser som skulle spille, men på selve turneringsdagen ble to av dem slått sammen, slikt at gruppe sjåfør og gruppe lilleputt, kadett og ungdom spilte sammen.

Blant de tjue spillerne som dukket opp på turneringen var det både klubbens medlemmer og andre sjakkentusiaster som spilte og Frøya Sjakklubb barn og ungdom som er organisatorer for turneringen er veldig fornøyd med oppmøtet. Klubben hadde forberedt seg på forhånd med å stille opp bord og brett, men det viste seg at 2 bord til måtte bli tatt frem i tillegg takket være så stort oppmøte.

Under turneringen var det fullstendig konsentrasjon i spillelokalet og hvis det var noen spørsmål eller uenigheter angående spillets gang, skulle hånda rekkes opp slik at man fikk hjelp av turneringslederen. Når partiet var ferdig måtte den som vant, eller ved remis hvit levere inn lappen med resultat.

Etter dette hadde spillerne fri frem til neste parti og mange brukte tiden til å følge med på de andre partiene som fortsatt foregikk, her var det viktig å være stille. Når alle partiene var spilt ferdig var det cirka 5 minutter til neste parti begynte. Før hvert parti ble det gitt litt informasjon om eventuelle regler som mange spurte om eller noe lignende, så kunne spillerne ønske hverandre lykke til og igjen sette klokkene i gang.

Lederen for turneringen var Malgosia Kopaczek-Styczen som også er leder for den lokale sjakklubben som har møter hver torsdag klokka 16.30-18.00.

Malgosia synes at det er flott å arrangere noe lignende fordi det er alltid interessant å få sette evnene sine på spill og møte flere spillere enn det man normalt møter. Det har hun god erfaring i etter å ha deltatt i mange forskjellige turneringer spesielt i Kragerø som var arrangert av Truls Jørgensen, klubblederen der. Malgosia sier at det er også hennes store motivasjon og inspirasjon til å både arrangere turnering og være leder i klubben.

Etter turneringen fikk klubben også mye god tilbakemelding og spørsmål om en slik turnering kan bli gjentatt igjen på grunn av at mange mener at dette var veldig morsomt og var storfornøyde.

Etter siste parti ble alle bedt om å vente fordi en viktig del av turneringen var nemlig igjen. Å avsløre vinnerne og dele ut premier. Mange hadde en viss anelse om hvem som vant sin klasse ettersom lapper med poeng var hengt opp etter hver runde, men mange ble fortsatt både overrasket og glad. Det var nemlig både premier for dem som deltok i deres første turnering og 1.-2. og 3. plass premier i hver av klassene.

Gruppe Miniputt, mikroputt

1.plass Amund Fjeldvær (18 poeng)

2.plass Odd Erling Norheim (15 poeng)

3.plass Johan Fjeldvær og Erik Larsen (14 poeng)

Sjåfør

1.plass Juri Korobeinik (15 poeng)

2.plass Jørn Erling (14 poeng)

3. Martin Fjeldvær (7 poeng)

Gruppe Lilleputt Kadett og Ungdom

1.plass Emina Handanagic(14 poeng)

2.plass Fredrik Schønningsen(10 poeng)

Arrangementet oppsummeres positivt og er noe som gjerne kan bli gjentatt igjen snart. Det var mange flotte deltagere som viste kjempestor innsats. For de som spiller i klubben har det vært en flott mulighet til å vise hva de har lært i løpet av sjakkundervisningen, og samtidig møte spillere utenfra. Klubben håper også på at denne turneringen ga motivasjon til å ta bli medlem i klubben for å senere kunne ta noen turer innom turneringer andre steder og kanskje bli med på kampen om å samle flest bgp poeng i løpet av et sjakkår.

På andre turneringer er det bare det kravet at alle som deltar skal være medlem i en klubb. Turneringen på Frøya var åpen på grunn av at dette var første turnering og klubben vil spre sjakkspillet i øyregionen. Men neste gang må alle som skal være med være medlem i en klubb sånn som det er normalt i vanlige turneringer. Neste gang det blir arrangert turnering håper vi også på enda større oppmøte ettersom flere får se at det finnes noe med sjakk.

Frøya Sjakklubb Barn og Ungdom takker alle deltakerne, både barn og voksne for flott oppmøte og stort engasjement.