Gunhild Riiber i Frøya turlag/Trondheim turistforening har de to siste årene jobbet med å få til en kjentmannprøve og et godt turkart for Frøya. Nå skal Frøya endelig samles på ett kartblad.

Denne våren har dette pionerarbeidet kommet mange skritt nærmere realisering. Lokalavisas lesere har de siste månedene fått muligheten til å påvirke hvilke poster som skal være med på «Frøyavandreren». De utkårede ble først presentert i Hitra-Frøyas "Sommeravisa" i juni.

Frøyavandrer

Hele 40 poster er med, og det skal henge høyt å kunne titulere seg som Frøyavandrer, og få planketten som er utformet. Da må man ha registrert seg på samtlige 40 poster. Men Riiber forteller at det også vil bli utformet merker for folk som har besøkt et visst antall poster.

- Det er spesielt viktig i forhold til barn, slik at de stimuleres til å oppdage Frøya og frøyanaturen, sier Gunhild Riiber.

Det vil bli utformet et hefte for Frøyavandreren, og hver post vil være utstyrt med tang, slik at man får stemplet heftet hver gang man besøker en ny post. Dette blir etter samme mal som den etablerte kjentmannsprøven for Hitra.

Klart om et år

Det står fortsatt igjen en del arbeid før guiden er klar.

- Det gjenstår fortsatt litt arbeid med å få den fullfinansiert. Videre skal det stikkes opp løyper og settes ut poster. Så kartet og heftet vil tidligst være ferdig til å tas i bruk om ett år, sier Gunhild Riiber.

Men før den tid er det fullt mulig å bruke sommeravisas kart som inspirasjon til å oppleve Frøya.