Evy Brevik fra Sunde kan ha sett den første ulven på mange år i dette området.

I 7-tida onsdag morgen så hun et stort hundedyr rett ved huset.

- Om morgenen pleier jeg å kikke ut gjennom vinduet etter katten, som pleier å renne over veien ned mot sjøen. Da så jeg et svært dyr under lysstolpen på andre siden av veien, forteller Brevik til lokalavisa Hitra-Frøya.

La merke til den store halen og de lange føttene

-  Jeg la merke til den store halen og de lange føttene. Det var ikke en rødrev, for det har jeg sett mye av. Jeg tenkte først at det måtte være en rev som hadde rømt fra et reveoppdrett, for jeg hadde ikke trodd at det kunne være ulv her ute. Men da postbudet nevnte at det hadde vært observert ulv på Agdenes, tenkte jeg at det kunne være en ulv. Jeg har sett ulv i dyrepark før, og den lignet på de jeg har sett før, bortsett fra at den var mye lysere, forteller Brevik.

Det store dyret fortsatte over veien og opp mot huset til Brevik før den forsvant ut av syne.

- Da ble jeg nysgjerrig på hvor den var blitt av, så jeg stakk hodet ut av vinduet for å se om jeg kunne se den. Da så jeg at den stakk hodet frem ved vedskjulet som ligger rett ved huset vårt. Da den så meg ble den skremt og stakk som et olja lyn videre opp bak huset, forteller Brevik.

Ble litt redd

- Jeg ble litt redd jeg også, og lukket vinduet fort. Jeg blir litt nervøs når jeg er ute, og kikker meg over skuldra for å se om det er noe der. Jeg synes det er ekkelt at det kan være ulv her, og håper den har dratt sin vei, sier Brevik.

Men hun tok sjansen på å se etter sporene dyret hadde satt igjen i snøen.

- Poteavtrykkene var veldig store, jeg kunne legge hånda mi oppi dem, sier Brevik.

Så vidt Brevik vet er det ingen andre som har sett dyret.

- Jeg håper at noen andre har sett den også, så ingen tror at jeg har blitt skrullete, sier Brevik.

Det var avisa Sør-Trøndelag som først omtalte denne saken.