- Hallen ble satt opp i 1990 og er 25 år. Det er på tide med en modernisering og oppussing.

Treningsrommet og styrkerommet sto ferdig i sommer. Flere malingsstrøk og nye apparater inviterer til treningsglede. Spesielt stolte er de av stakemaskinen for ski. Her man få trent både diagonalgang og dobbeltakt. Året rundt.

Svømm

Den nye svømmehallen er nå igjen åpen for publikum.

ehallen

Svømmehallen har vært stengt siden begynnelsen på juni, men er nesten ferdig oppusset. Svømmeundervisningen starter opp igjen etter høstferien, men svømmehallen er allerede åpen for betalende gjester. Det er først og fremst i garderobene man ser at det har pågått en renovering.

Både herre og damegarderobene har fått nye fliser på vegg og gulv. Toaletter og servanter er helt nye. Det samme gjelder belysning fra taket. Dusjene er moderne og av siste modell. Dusjen utløses av en sensor, og man behøver ikke lenger å ”hamre løs” på knappen for å ta seg en dusj før og etter svømmeturen.

Dam

Slik blir det nye inngangspartiet til Hitrahallen

egarderoben

Damegarderoben har fått en litt annen utforming enn det man kjenner fra tidligere. En ny vegg er satt opp mot bowlinghallen og skal således avverge blikk inn i garderobeområdet.

Også selve svømmehallen har blitt noe fornyet. Vinduene rundt plaskebassenget er blitt frostet, og vindusrekka oppunder taket har fått fotofolie. Dette for å hindre innsyn. Kloringssystemet er også helt nytt.

- Det er et helt nytt system, som gjør at klornivået i vannet ikke trenger å være så høyt, forklarer Willmann.

De minste badegjestene har også litt å glede seg til. Plaskebassenget er nemlig ferdig til høstferien begynner.

To garderober av gangen

Men det er flere prosjekter enn svømmehall på agendaen for Willmann. Oppussing av garderobene til Hitrahallen er i disse dager så vidt påbegynt. Siden det er fortsatt drift i hallen kan man ikke ta alle garderobene på en gang.

- Vi pusser opp to garderober om gangen, slik at vi fortsatt vil ha mulighet til å bedrive aktivitet i hallen, forteller hallsjefen.

Da lokalavisen var på befaring var to av garderobene ribbet ned til isolasjonen. Her blir det nye gulv, vegger, dusjer og toaletter. Willmann fryktet tilstanden til stenderverket bak flisene, men kunne trekke et lettelsens sukk da stenderne ble avdekket. Heldigvis er det bare å legge nye vegger på de gamle stenderne.

- Husk at det har blitt dusja i disse garderobene i 25 på. Og det flere ganger hver dag. Da vi rev ned veggene frykta vi fuktskader, men her har vi vært heldige, sier Ann Kristin.

Fl

- Nye vegger reduserer akustikken i hallen, forteller Ann Kristin Kjerringvåg Willmann.

ermannsjobb blir jobb for èn

Kjøkkenet, solarium, inngangsparti og Willmanns kontor står også på lista for oppussing. Og alt skal etter planen stå ferdig i februar neste år.

Solariene skal være ferdig til uka etter høstferien.

På nordsiden av Hitrahallen, mot Auren, foregår det også byggearbeid. Der skal det bygges et varmlager med mobile tribuner. I tillegg er det anskaffet en elektrisk maskin for utlegging av dekke i hallen.

- Den blir praktisk, altså! Når det er arrangementer i hallen må vi beskytte gulvet. Nå tenker jeg særlig på utdanningsmessa og dansegallaen, forteller Ann Kristin.

Med den nye maskinen tar det én mann kun en time å dekke til hele gulvet i hallen. Tidligere har dette vært en flermannsjobb som har tatt flere timer.

Nytt inngangsparti

Også inngangspartiet skal rustes opp. Det vil bli et helt nytt inngangsparti, hvor dagnes enkle dør vil bli byttet ut med skyvedører.

- Her ser du vi fyrer for kråka, sier Ann Kristin og peker på en glipe mellom dør og dørkarm.

Kråka må snart finne seg et annet sted å varme seg. Inngangspartiet vil få et påbygg som vil fungere som et vindfang. Innenfor vindfanget vil det igjen være et sett skyvedører. Varmetapet vil i fremtiden bli minimalt.

Minglehall med barstoler

Innenfor inngangspartiet vil man finne den nye minglehallen. Her vil det være muligheter for å spille biljard, bordtennis eller ta et slag dart.

- Vi vil også stelle i stand en datakrok med barstoler hvor ungdommene kan sitte med PCene og mobilene sine.

Nye sittegrupper samt bilder og dekor på veggene blir det også.

- Vi håper at med denne fornyingen gir vi folk lyst til å bli lengre. Det er mange som kjører ungene sine hit til trening. Den tiden ungene trener kan de også bruke her. Kanskje ta en økt på styrkerommet, eller ta litt sol i solariumet, sier Willmann som håper på økt bruk av hallen når alt står klart til bruk.

Etter planen skal Hitras storstue stå ferdig oppusset og klart til bruk i februar neste år.

- Målet er at vi i framtida blir hitterværingenes møteplass nummer en, avslutter Ann Kristin Willmann