I forrige uke var entreprenøren Kystbygg ferdig med arbeidet, og førstkommende lørdag holdes det innvielsesfest i bygget som Odd Larsen har valgt å kalle Edvardas hus. Selv om det er kunst-referanser til Hamsuns Edvarda på veggen, er det ikke den litterære skikkelsen, men Odds mor bygget er oppkalt etter.

Nybygg til 14 mill

Bygget betyr en investering på cirka 14 millioner kroner, og er det hittil siste trinnet i Odd Larsens utbygging på Følingen på Sula.

Nybygget med den opprinnelige rorbua til høyre.

En utbygging som startet med at han kjøpte det gamle rorbubygget i 1994. Dette hadde vært rorbuer i ordets opprinnelige forstand, overnattingssted for yrkesfiskere. Nå fikk han restaurert og bygget opp til det man i dag forbinder med rorbuer: overnattingstilbud til fisketurister. De hadde da fire båter og overnattingsplass til 24 personer.

Sønnen Roger flyttet utover for å drive stedet, og etterhvert kom også Odd selv flyttende. De fortsatte å bygge ut tilbudet. Da ferga kom i 2006 kjøpte de inn en del flere båter, og i 2009 begynte de å bygge havhotellet, som stod ferdig året etter. Og nå står altså neste byggetrinn klart: Edvartdas hus inneholder restaurant og en kombinert resepsjon/ peisestue.

Restauranten i Edvardas hus har Gullvåg-kunst med referanser til Hamsuns Edvarda.

Kurs og konferanser

- Sesongen for fisketuristene er begrenset, og med nybygget kan vi utvide spekteret. Vi kan huse kurs og konferanser, og dermed ha en drift gjennom større deler av året, forteller Odd.

Odd Larsen har tjent sine penger gjennom blant annet å eie og drive regnskapskontor i Trondheim. Totalt har han nå investert cirka 40 millioner på Følingen på Sula, inkludert båthotellet som ligger ved det tidligere fiskmottaket. Odd sier han ikke har noen forventninger om å tjene inn alle investeringene i sin levetid.

- Far min, som nå er død, syntes det var så forferdelig at "guten" skulle bruke så mye penger. Jeg svarte at jeg får ikke med meg pengene når jeg dør. Han kvitterte med å si at jeg får ikke med meg byggene, heller, ler Odd, som bedyrer at han ikke har tenkt å gi seg ennå.

- Inntekstmessig går det sånn sakte framover. Det første året vi dreiv, omsatte vi for 30.000 kroner. I fjor var omsetningen på 3,2 millioner. Jeg sa til meg selv da jeg i 1995 bestemte meg for å investere på Sula, at jeg må klare å skape fem årsverk her ute. Så langt har vi to og ett halvt. Men vi gir oss ikke med dette, sier Odd Larsen.

Bleken-suiten i havhotellet har selvsagt Bleken-maleri på veggen