Tare fra Seaweed Energy Solutions(SES) tareoppdrett ved Taraskjæra ved Sistranda, blir nå brukt som ingrediens i en uventet leskedrikk.

- Austmann Bryggeri i Trondheim har laget en tradisjonell engelsk bitter, som er tilsatt bøkerøyket sukketaretare og syrlig, viltvoksende tindved. Taren er dyrket på Frøya, i vårt anlegg utenfor Sistranda, forteller Kaia Kjølbo Rød ved SES.

Hun har allerede fått en del spørsmål om ølet fra lokalbefolkningen på Frøya.

- Jeg vil tro det er den første mikrobryggeriølen med tilknytning til Frøya. I alle fall som selges på polet. Vi synes det er ganske artig og har fått en del spørsmål av lokalbefolkning angående ølet, som kommer i hyllene på polet i disse dager. Desverre kan den ikke kjøpes på vinmonopolet på Frøya, men den kan bestilles. Det heter "SeaESB av Austmann Bryggeri”, forteller Rød.

Hun mener tarebasert øl kan gjøre nordmenn mer vant til tare.

- Taren vår er dyrket i rent, atlantisk sjøvann uten noen tilsatte stoffer eller gjødsling. Det er et økologisk naturprodukt og er etterspurt som mat i europa og asia.  I Norge er vi ikke så vant med å spise alger enda, men med sushien har det også kommet litt alger-til-mat i Norge. Vi håper jo at norske alger, dyrket på Frøya, kan ersatte de algene som importeres fra Asia til sushi ganske snart. Ølen er det første matproduktet vi har tatt del i, og jeg tror det er et produkt de fleste nordmenn kan like? En mild start, sier Rød.

Austmann startet opp sommern 2013, og har etablert seg godt i Norge og i utlandet. I dag finner man ølen deres på de fleste uteplasser i Trondheim.

De beskriver seg selv slik: "Austmann Bryggeri er et håndverksbryggeri fra Trondheim som er på konstant jakt etter nye og spennende smaker som naturen har å by på"