Tre-fire år er gått siden lokalavisa Hitra-Frøya lanserte Mitt Lag for lag og foreninger i øyregionen. Dette er hjemmesider for foreninger knyttet sammen i portalen Mitt Lag. Foreningenes kommunikasjon med medlemmene og omverdenen blir også synlig på forsiden av lokalavisas nettavis hitra-froya.no.

- Mitt Lag har vært og er en suksess for alle parter; lokalavisas lesere er blitt mye bedre kjent med den rike aktiviteten i foreningslivet på Hitra og Frøya. Og de mange som driver et aktivt lag har fått et nytt og atskillig større publikum på nett. Men den digitale utviklinga går rasende fort. I sommer har vi derfor besluttet å foreta en omfattende oppgradering av Mitt Lag, sier redaktør i lokalavisa, Bjørn L. Rønningen.

Mobiltelefonen viktig

Spesielt er det funksjoner kjent fra sosiale medier lokalavisa nå vil bygge inn i nye Mitt Lag. Av de viktigste forbedringene er muligheten til å publisere innhold på lagets nettside direkte fra mobiltelefonen (lik sosiale medier), forbedret utseende og nye inntektsmuligheter for laget. I tillegg bygges det inn en mulighet for å kommunisere direkte med grupper eller enkeltpersoner i laget (lik sosiale medier).

Rønningen medgir at Mitt Lag har lidd litt under at det har vært enklere å publisere foreningsnytt på for eksempel ei Facebook-gruppe. Men han argumenterer klart på at Mitt Lag er et tillegg eller alternativ som passer de fleste lag i øyregionen. Rønningen sier at lokalavisa har klokkertro på at Mitt Lag er den beste måten å drive den digitale delen av ei forening på, for her når man både medlemmene OG «hele» Hitra og Frøyas befolkning i tillegg.

Det største publikummet

- Med Facebook når man venneflokken, og kanskje ikke alle dem heller, med de begrensninger Facebook har lagt inn. Mens tre av fire voksne øyværinger leser hitra-froya.no hver dag. Det er et potensielt publikum på mange tusen det, som blir oppmerksom på hva foreninga di driver med. Når vi nå får på plass mobil-publisering og muligheten til å «snakke med» medlemmene direkte, samt nye inntektsmuligheter for lagene, er det ingenting som slår nye Mitt Lag, sier Rønningen ubeskjedent nok.

Åpne informasjonsmøter onsdag

Onsdag ettermiddag og kveld (15. oktober) inviterer lokalavisa til informasjonsmøter i Mediehuset på Fillan og i kulturhusets kinosal på Sistranda, for å fortelle om hva man nå gjør med nye Mitt Lag. Møtene er åpne for både medlemsforeninger og andre nysgjerrige. Målet er å lansere nye Mitt Lag innen ganske kort tid.

- Vi kaller det en oppussing og modernisering. Dette er et tungt teknologisk løft vi gjør i samarbeid med et nasjonalt teknomiljø. De ser kjempefordelene Mitt Lag har mot lag og foreninger, mens vi ønsker å ta del i den forenings-kommunikasjonen de er gode på, gjennom tjenesten Friivii. Selskapene våre lager nå en sammensmelting av Mitt Lag og Friivii som skal komme Hitras og Frøyas lag og foreninger tilgode, sier Rønningen.

Når vi nå får på plass mobil-publisering og muligheten til å «snakke med» medlemmene direkte, samt nye inntektsmuligheter for lagene, er det ingenting som slår nye Mitt Lag, sier redaktør i lokalavisa, Bjørn L. Rønningen, ubeskjedent nok.