Lokalavisa Hitra-Frøya har i en årrekke delt ut julestjerner i adventstida til øyværinger som har gjort en innsats litt utenom det vanlige i lokalsamfunnet sitt. Da vi søkte etter nye julestjernekandidater i år kom denne eposten inn:

"På Melandsjø har vi Nærbutikken og den drives av en meget driftig og hyggelig butikkdame som heter Linn Anett Andersen. Hun kan virkelig det å drive butikk - alt for kundene er hennes motto. Linn Anett kan service, bringer varer ut til kundene sine og butikken bugner av gode og ferske varer. Nå har hun også satt igang utbedring og bygget en flott liten kaffekrok på dugnad som hver dag er fylt opp av bygdefolket og andre kunder fra fjern og nær".

Dugnadsbutikken

- Nå ble jeg veldig overrasket og rørt, sier Linn Anett Andersen i det lokalavisa overrekker henne julestjerna. Hun påpeker at Nærbutikken er en dugnadsbutikk som drives med god hjelp fra lokale krefter via dugnadsarbeid.

- I hele år har kunder som bor her fast og hyttefolk stått på for butikken på Melandsjø. De har malt hele butikken utvendig, bygd nytt kontor og egen kaffekrok, sørget for plenklipping og rydding av skog bak butikken. Vi hadde ikke fått til alt dette uten god hjelp.

Til gjengjeld ønsker Nærbutikken å vise at de setter pris på kundene sine.

- Vi inviterer bygda til julegrantenning 2.desember, 9. desember blir det felles julebord på Hopsjøbrygga og 16.desember blir det julefrokost.

Stortrives

Nærbutikken på Melandsjø ble etablert i 2011 da Coop Hamarvik la ned sin dagligvarebutikk i grenda. Nærbutikken eies i dag av 82 aksjonærer og har fire ansatte.

Linn Anett har vært daglig leder siden 2014. - Jeg trives kjempegodt og det er takket være kundene.

Hun sier det er viktig å beholde Nærbutikken i bygda.

- Det er mange eldre som benytter seg av oss, men generelt er folk flinke til å bruke oss selv om de ofte er i Fillan. De få firmaene vi har i grenda bruker butikken og ikke minst hyttefolket. Det er takket være alle dem at vi får butikken til å gå rundt.

Når ikke Hopsjøbrygga er åpen blir butikken et viktig samlingspunkt.

- Derfor har vi valgt å utvide kaffekroken vår. Det er kjempekoselig å høre at folk setter pris på den jobben jeg gjør her. Folket på Melandsjø er veldig glad i nærbutikken sin.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no