I følge mor Mari Petersen lå det an til enda lengre ventetid. Lille Samuel ble nemlig født 12 dager før termin.

Hjemme på Flatval tar Mari, far Vidar Sørensen og lille Samuel dagene med ro, men det var alt annet en ro som rådet da den lille gutten gjorde tegn til å entre verden.

- I samråd med jordmor besluttet vi å kjøre inn til sykehuset selv. Dette var jo på nattestid, og vi forventet ingen hindringer på veien, forteller Mari.

- Da vi kom til Vasslagstunnelen kjente vi litt tilløp til panikk. Tunnelen var stengt, det  blinket i rødt og bommen var nede. Det var utbedringer i tunnelen, og vi ante jo ikke hvor lenge vi måtte stå på vent der ved tunnelåpningen. Jeg begynte umiddelbart å planlegge hvor helikopteret kunne lande, sier Mari lattermildt.

Nødblink og tuting

Helikoptertur ble det imidlertid ikke behov for. Veiarbeiderne i tunnelen slapp de vordende foreldrene inn og ba de sette på nødblink og tute underveis.

- Vi ble stoppet av arbeidere inne i tunnelen som ikke visste at vi hadde lov til å passere. Vi ble jo spurt hvorfor vi hadde presset oss inn i tunnelen, men når de skjønte at det var en baby som presset seg ut, ja da vinket de oss raskt videre. De ble litt bleike om nebbet, ler Mari.

De hadde tidvis kontakt med jordmor underveis mot sykehuset. Tjenesten med jordmor i beredskap ble etablert etter at fødeavdelingen ved Orkdal sjukehus ble lagt ned. Mari er noe kritisk til ordningen.

- Mobilforholdene er vanskelige gjennom store deler av Snillfjord. Det var nesten ikke vits i å forsøke å holde telefonisk kontakt med jordmor. Kontakten ble brutt utallige ganger.

Ny Samuel i bygda

Men til tross for trøblete mobilforhold og stengt tunnel rakk de seg frem til sykehus før gutten ble født. Lille Samuel veide 3660 gram og var 49 cm da han kom til verden, og ante lite om dramatikken foreldrene hadde følt på.

Hele slekta synes det er flott med en ny verdensborger. Synna på 2 år har blitt storesøster, og synes det er stor stas med lillebror.

- Vidars far er over seg av lykke. Samuel er nemlig oppkalt etter sin oldefar. Endelig er det en Samuel Sørensen i bygda igjen, sier Mari. Og skal jeg tro slekta så ligner lille Samuel veldig på oldefar.

Mamma Mari synes Flatval er et godt sted for barn å vokse opp. Selv er Mari Petersen fra Namdalseid, og vant til skigåing og snørike vintre. Men troen på at Samuel blir en stor skiløper har hun ikke.

- Det er nok mer sannsynlig at han blir fisker, som sin far, mener Mari Petersen.

Men yrkesvalg er et stykke frem i tid. Akkurat nå er mor bare smil og lutter glede over gutten sin.