Fra sidelinja

Den er for lengst erstattet av nyere modeller som kan så mye, mye mer, mens eierne kan mindre og mindre om den slanke og skinnende gjenstanden. Men som i ett henseende ikke har endret seg stort, den har en utrolig evne til å tappe batteriet, og selvsagt på det verst tenkelige tidspunkt.

Ovennevnte gjenstand som ble anskaffet da den var blant de smarteste, og hvor undertegnede hadde et håp om at et forklarelsens lys ville følge med på kjøpet. Dessverre kom det aldri noe lys som kan sammenlignes med noe tilsvarende fra første mosebok: "Bli lys!" og det ble lys. Det beste som kan sies, er at jeg fortsatt sitter i mørke, ikke i noe stummende mørke, en kan se at det i øst er et svakt lys som med tid og stunder kanskje kan øke i styrke.

Men verre var at det ikke kom noen meldinger som skulle ha kommet, og det kom meldinger som jeg ikke kjentes ved. Jeg hadde jo ikke gitt telefonen noen beskjed om handling. Kampen sto mellom meg som eier av "hjelpemiddelet" og mobilen. Den er som dere forstår, opphøyet til part i saken og, står sterkt sammenliknet med undertegnede som stiller med mindre troverdighet i slike tekniske saker. Min begeistring for disse tekniske vidunderne er heller ikke lenger helhjertet.

Den digitale verden synes å være en livsfarlig jungel hvor PC, nettbrett og mobil fylles opp av all verdens program/apper som skal hindre angrep utenfra; disse programmene må en ha!! Jeg har følelsen av at det er flere program til beskyttelse enn det er program som må beskyttes. Det hender jeg bestemmer meg for å rense opp i programmylderet, men hva skal slettes og hva må bevares. Hvor kommer alle disse programmene fra?

Jeg har i lengre tid prøvd å få fatt i noen i norsk tipping som kunne forklare hvorfor jeg ikke får delta i i trekningene hvis jeg vil bruke PC, nettbrett eller mobil? Jeg hadde utstyrt meg med alt som jeg kunne tenke meg relevant for å bli opptatt som spiller. Jeg gjorde som jeg ble fortalt – jeg hadde skrevet rett fødsels- og person-nummer. Man sjekket og jeg ble godkjent som et viktig (NB min mening) medlem av det norske samfunn. I tillegg hadde jeg mottatt stemmekort, noe norsk tipping ikke la noe vekt på. Men levere en kupong i lotto får jeg ikke! Jeg mangler noe viktig, nemlig. Det kommer ikke noen SMS inneholdende fire tall, en pinkode. Det virker heller ikke som om noen bryr seg. Jeg sparer penger, ikke de store summene, men jeg får jo heller ikke drømme om de store gevinster jeg kunne ha vunnet, jeg er jo ikke med!

Siste utvikling er ingen utvikling. Men mobilen har begynt å operere på egen hånd. Den 30. juli fikk jeg en telefon fra min svoger, en aldeles ok person som jeg ikke mistenker for å ha gått inn i en konspirasjon på noen måte; det vil si det var en samtale jeg skulle hatt, men som jeg ikke fikk! Konspirasjonsteorien visnet fordi min svoger skulle ha oppgjør for røykalaks. Pengene var enda ikke overført, så du ble frikjent, Knut!

Den neste som tok kontakt, var ansvarlig redaktør i Hitra-Frøya som kunne meddele at jeg hadde ringt flere ganger (3?) I dette tilfelle må jeg ha drevet telefon- terror i en tilstand av akutt totalt hukommelsestap, Her sier jeg som Bør Børson: Omforlatels, herr redaktør, Omforlatels!

Jeg tar ansvar, men jeg vet ikke riktig for hva. Denne saken synes å ha avslørt:

En mobil er smart. I hvert fall smartere enn undertegnede.

Vi har utviklet en robot som langsomt (underdrivelse!!) erobrer vår klode. Steven Hawking er for sent ute, nissen vil alltid sitte øverst på lasset.

Det er sårt å bli utmanøvrert av en mobiltelefon!

God helg!

PS Kanskje blir den ikke så god likevel