Da lokalavisa Hitra-Frøya i juni omtalte at Rabbenbrygga på Frøya var lagt ut for salg, lå prisantydningen på 23 millioner kroner. Torsdag, altså rett ved inngangen til årets Black Friday, så er prisantydningen betydelig redusert.

Hitra-Frøya har produsert nærmere 4000 nyhetssaker i år. I 96 papiraviser, og oppdateringer gjennom hele dagen på nett, har Hitra-Frøya gitt deg det viktigste som skjer i regionen vår og de gode sakene i 2022.

Nå tar vi en titt tilbake og ser på noe av det dere leste mest i vår årskavalkade.

UP fikk mye å gjøre da de hadde kontroller på Lakseveien og på Hitra og Frøya i november.

I tillegg til lakseskatten som har fått mye oppmerksomhet lokalt, er også en annen skatt som mange frykter konsekvensene av lagt på bordet. – Jeg orker ikke å drive i null i mange år til, sa Johan Solstad som frykter ny skattelegging.

Hitra kommune er klaget inn til Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA), med påstand om at de har gjort en såkalt direkte ulovlig anskaffelse i to tilfeller.

Den ene klagen har nå vært til behandling, og Kofa sendte 21. oktober et forhåndsvarsel om overtredelsesgebyr på 998.280 kroner til Hitra kommune. Kofa mener kommunen har gjort en ulovlig direkte anskaffelse og at de har vært grovt uaktsom. Kommunen hadde en frist på 15 dager til å komme med merknader til varselet.

Skarsvåg boats AS flyttet i mai fra for trange lokaler på Flatval på Frøya, til 2.000 kvadratmeter nytt bygg på Singsholmen på Fjellværsøya på Hitra.

Men byggingen, og dermed flyttingen, var et halvt år forsinket. Det har fått følger for båtproduksjonen, og i november måtte de permittere to ansatte.