En lørdag i april 1996 kunne alle med hjertet i Kvenvær møtes til inspirasjonsdag. Og et hundretalls personer så lyst på fremtiden.

Her er reportasjen fra møtet:

- Vi har hatt sju magre år på Kvenvær. Nå håper vi på sju fete, sa Kirsten Atthammer da hun åpnet inspirasjonsdagen og markeringen av åpningen av et nyoppusset oppvekstsenter på Kvenvær.

- Vi har trua på oss sjøl og på hverandre, fortsatte hun og optimisme var det som preget inspirasjonsdagen på Kvenvær som ble holdt i en nyoppusset skole.

Nesten ikke mobbing

- Vi håper dere får mye inspirasjon for vi vil ha ei fin bygd å vokse opp i. Vi synes det er fint å bo i Kvenvær fordi vi har linedance, en fin skole og nesten ikke noe mobbing, var elevenes eget budskap før inspirasjonsdagen.

- Det er fint for det er så mye mer å finne på nå, sier Melissa Faxvåg og Marte P. Forsnes, men hva det er de kan finne på nå som de har fått nyoppusset skole, men ikke kunne før, kan de ikke helt svare på.

- Det er mye rart, sier de og er mye mer opptatt av å spille kort enn å uttale seg til en journalist.

Men bilde, det får vi gjerne ta av dem.

NY SKOLE: Amalie Fjeldberg Båtvik, Melissa Faxvåg Jobotn, Marte Postholm Forsnes, Dustin Hein,Lars Petter Helsø, Jan Even Forsnes, Katrine Furuvik og Ole Einar Belboe er fornøyd med den «nye»skolen sin.

Vekst i området

- Det var fint at vi fikk løfta åpningen av nyskolen vår inn i en slik sammenheng, synes rektor Kirsten Athammer. Hun synes også optimismen var fremtredende.

På inspirasjonsdagen var det også hengt opp planer for distriktet med Jan Stene sin turistutbygging, Bjarne Johan Faxvåg kystbyplaner og utbyggingen av leirskolen.

- Det var en positiv dag. Vi har vært litt oppgitte i distriktet her, men nå skjer det ting. Det er tilvekst i området og det er snakk om en familiebarnehage. Jeg håper den negative innstillingen nå har snudd, slik at vi er positive. Vi er jo selv med å skape det samfunnet vi lever i, sier Athammer.

Selv fikk hun en «begeistring» fra Lucky Næroset av elevene og lærerne ved skolen som et symbol på at hun er med å gi ungene begeistring. Det fikk også Bjarne Johan Faxvaag.

- Du gir oss så mye glede, sa jenta som overrakte ringen til Faxvaag.

- Jeg vet ikke hvor mye glede jeg gir, men jeg er kjempeglad for å få en begeistring. Det bør være en del av hverdagen til  alle, sa ildsjelen for kvenværssamfunnet.

Utvikling

Svein Bertil Sæther presenterte arbeidet til utviklingsgruppa om muligheter og utvikling for bygda.

Asbjørn Sandvik og Jørgen Fjeldvær fortalte om arbeidet med utviklingen av leirskolen på Skårøya og ordfører Egil Hestnes var til stede og ga skolen en gave på 5000 kroner som elevene vil skal gå til klatrevegg.

Gjennomgående for alle som holdt innlegg denne dagen var en positiv holdning til framtida.

- Det er bygdemøte i mai og jeg håper den positive trenden holder seg og at mange kommer med gode innspill på det møtet, sier rektor Kirsten  Athammer.