Fløtta ut

Trond Lysaanes er en velkjent musiker både i Trondheim og på Hitra. Han er vokalist i bandet ”In Other News”, der også blant annet hitterværingen Raymon Eide spiller.

D- et er ikke før de siste årene jeg har begynt å spill i band, sier musikeren.

Som barn drømte han om å stå på scenen, men han begynte ikke med musikk før i 25-årsalderen. Opprinnelig kommer Lysaanes fra Sandstad på Hitra, men nå bor 43-åringen på Hovin.

Konsert med særpreg

Musikk har han fortsatt med, og fokuset hans nå ligger på en kommende konsert på Ila Brannstasjon 25. juni. Der spiller han egne sanger, der sjangeren viserokk dominerer.

- Musikken min er ikke for fulle folk som står og roper foran scenen, sier han.

Den er mer for folk som tar seg en øl sammen med venner og ønsker å lytte til musikken og få en god musikkopplevelse. Bandet har vel så mye tilknytning til Hitra som Trondheim, og Lysaanes sier han gjerne vil komme hjem til Hitra for å spille.

Musikken er viktigst

Etter at Lysaanes flyttet fra Hitra i 1992, dro han til Trondheim for å studere. Han har utdanning innen økonomi og offentlig administrasjon, og bred arbeidserfaring. Ennå vet han ikke helt hva han vil bli ”når han blir stor”. Det han imidlertid vet er at han vil lære å kjøre hjullaster.

- Jeg jobbet i Tollvesenet i flere år, men sluttet fordi jeg hadde jobbet for lenge med det samme, sier Lysaanes.

Det viktigste for Lysaanes er ikke hva han arbeider med, men at han har fantastiske venner som han kan lage og spille musikk sammen med.

Korps og vektløfting

Trond skryter av oppveksten sin, og særlig tiden i Strand skolekorps og vektløftermiljøet.

- Korpset har et fantastisk miljø. Kjell Roar Sæther, Roger Lund og Arild Vaagen gjorde en utrolig innsats, mener han.

Han roser også Ivar Kværnø i Hitra vektløfterklubb. Trond ble til og med norgesmester tidlig på 90-tallet. Roar Letnes og han konkurrerte iherdig.

- Man kan vel si at jeg ga meg på topp, flirer Lysaanes.

Har en egen bit av Hitra

I dagliglivet savner han ikke Hitra. Men han skulle gjerne vært mer og besøkt broren sin og kompisen Tor Edgar. Da han solgte ei leilighet for noen år siden, fikk han innfallet å kjøpe ei tomt på Hitra.

- Jeg ville ha en bit av øya som var min, sier han.

Ikke overraskende er det beste minnet hans fra Hitra musikalsk.

- Noen andre musikere og jeg spilte i den gamle loven til Steinar Solberg på Utseth, forteller han.

Kona til Steinar har ”Galleri bølgeblikk” og hadde maleriene sine utstilt i låven. Hun og mannen hadde invitert til pubkveld, med musikk. Dette husker han godt fordi det var en helt magisk stemning med 30-35 tilhørere som var der for å nyte musikken.

Trond Lysaanes, foto Stein Grebstad