Det lukter kaffe og nystekte vafler på det som en gang var dagligvarebutikken Isak Gaustad Eftf. For noen år siden ble butikklokalet gjort om til en intim og trivelig kafe, hvor butikkinnehaverens niese, Kjersti Nord, serverer kaffe og kaker, og til og med har skjenkebevilling.

Palmelørdag ble det sesongstart, og selv om det var lite som minnet om det vi forbinder med påskevær, var det godt med besøk på kafeen.

- Lokalbefolkningen er fantastisk flinke til å støtte opp, og selv om vi serverer flere sorter kaker, er det vafler folk helst vil ha, sier Kjersti, som til og med har et smykke formet som en asjett med en kaffekopp og et vaffelhjerte hengende rundt halsen.

SESONGSTART: Palmehelga betød sesongstart for Kjersti Nord og kafeen på Gaustadbrygga, og Milena Pachova benytter seg gjerne av tilbudet.

Starten på sommerhalvåret

Kjersti Nord har gledet seg til å åpne kafeen siden hun stengte dørene i september i fjor, men hun var ikke alene om å se fram til sesongstart. Rundt det ene kafebordet sitter lokale helter, som passet på å være på plass på åpningsdagen.

- Endelig! Kafeåpningen markerer starten på sommerhalvåret. Det har vi gledet oss til, for det har vært stille og rolig på Titran i vinter, sier Siv-Tove Skarshaug.

I første omgang vil Kjersti holde åpent i påskeuka, og deretter blir det fredager, lørdager og søndager, i tillegg til alle "røde" dager.

Først når skoleferien starter vil Kjersti ha åpent "nesten" hver dag, som det står på skiltet utenfor kafèdøra, og det vil si alle dager unntatt mandager.