Han går gjennom campingområdet og er på hils og fornavn med alle. Med de nyankomne gjestene slår han også av en kort prat - på norsk, tysk og polsk.

Jan Pettersen og en kamerat overtok Vågen camping som ligger ganske midt i mellom Sandstad og Forsnes, i 1997. Før det hadde Vågen Camping vært i Hitra kommunes eie siden 1950-tallet.

- Jeg likte stedet godt og så potensialet. To år senere overtok jeg Vågen Camping alene, forteller Jan.

I tillegg til Vågen camping driver han også Hitra turistservice som har spesialisert seg på fisketurisme og formidling av hus og hytter. Etter å ha tilbragt en arbeidsdag ved turistservicen sitt lokale på hurtigbåtterminalen på Sandstad, drar han hjem til campingen hvor han også bor.

- Det har til tider gått i ett, medgir Jan. Men nå har han fått godt hjelp av en pensjonert tysker, Burghard, som har forelsket seg i stedet og trår til i sommerhalvåret.

I motsetning til turistservicen er det ikke først og fremst fiske som trekker gjestene til Vågen, men stillheten og naturen, tilføyer Jan.

-  Gjestene kommer gjerne fra storbyer hvor det aldri er stille. For dem er det ren luksus å komme hit. Trivsel, god service og gjensyn med gamle kjente på campingplassen er det som gjør at folk kommer tilbake år etter år.

Vi går inn i resepsjonsområdet som er fullsatt til middagsservering. Flesteparten av gjestene er utenlandske og rundt langbordene sitter det denne dagen mennesker fra Tyskland, Norge, Østerrike, Sveits og Nederland og prater i lag. I dag har de gjennomført den årlige fiskekonkurransen ved Vågen Camping og ut av fangsten har det blitt laget middag  i fellesskap.

Jan har bygd opp et trivelig uteområde i Vågen med sittegrupper, flytebrygge, grillmuligheter og egen fileteringsplass. Her har han også flere hytter til utleie. På et stort, flatt område står det parkert mange campingvogner. Noen av disse står i måneder av gangen.

Jan er glad i å reise, men det er ikke bobilferie som frister campingplass-eieren mest.

- Jeg er en ivrig golfer og har vært på tur til både Spania og Thailand med venner fra Hitra golfklubb. Men min favorittplass det er Bali. Dit håper jeg å reise snart igjen.