Hitra kommune er med i KS (kommunesektorens organisasjon) og Postens nye pilotprosjekt kalt «På dørterskelen».

I en periode vil eldre på Hitra få muligheten til å delta og få posten sin levert personlig på døra en gang i uka. Tilbudet er i tillegg til ordinær postomfordeling. Denne uka har det blitt sendt ut et velkomstbrev til aktuelle deltakere, opplyser Hitra kommune via sin nettside.

Brev, pakker og informasjon

Slik fungerer «På dørterskelen»:

Postbudet ringer på hos den eldre én gang i uka, og har med seg post og pakker til de som bor i husstanden, samt et nyhetsbrev fra Hitra kommune. Her får man vite hva som skjer av aktiviteter i nærområde, samt viktige beskjeder fra offentlige etater som helse og beredskap. I tillegg kan postbudet ta med seg post og pakker som er ferdig frankert og de eldre ønsker å sende.

Pilotprosjektet var fra uke 10 til uke 25, og er helt gratis.

Er ikke vedkommende hjemme når postbudet ringer på, vil brev, pakker og nyhetsbrev legges i postkassen. Ellers i uka leveres posten på vanlig måte.

I løpet av testperioden vil Posten ha tilbakemeldinger på hvordan tilbudet fungerer og hva som eventuelt kan gjøres av endringer. Enten ved at postbudet stiller spørsmål direkte eller at man fyller ut et fysisk skjema. Det er mulig å reservere seg fra å delta.

Skal bidra til større aktivitet

Målet med servicetilbudet er å bidra til at flere eldre innbyggerne kan bo lenger hjemme, rekruttere til frivillig arbeid, redusere ensomhet og digitalt utenforskap, samt øke lokalt engasjement og tilhørighet. Tilbakemelding fra mottakerne er viktig, fordi tilbudet skal utvikles med nytt innhold etter hvert. Målet er å skape en litt enklere hverdag nå og i fremtiden, skriver KS på sin hjemmeside.