– Nå er høsten her og skogen bugner av sopp. Kunne du tenke deg å lære mer om hvilke sopper som er spiselige, og hva du kan lage med dem? Nå har du muligheten. Vi er så glade for at dyktige, kunnskapsrike og entusiastiske Åshild Løvås Borgersen holder kurs for oss øyværinger i år også. Åshild jobber i dag som lektor på Guri Kunna videregående skole, er utdannet biolog, og har stor kunnskap om sopp- og nyttevekster. Hun er i tillegg programleder for «Soppsnakk» for Norges sopp- og nyttevekstforbund, og er autorisert for å holde soppkontroll, forteller Kystmuseet.

Lørdag blir det en teoretisk del, der man lærer klassifisering og gjenkjenning av forskjellige sopper.

– Dette er viktig kunnskap før man går ut og plukker selv, slik at man unngår å få i seg giftig sopp, skriver arrangøren.

Søndag tar Åshild kursdeltakerne ut for å plukke sopp, og gjennomgå «funnene».

Foto: Kystmuseet