Vi hadde steinsovet etter Tronds bursdag, behørig feiret med betasuppe og øl. Øypatruljen våknet uthvilt, til stor sol og fønvind på  Vingleia fyr. Inn til Mausund bar det, der vi overværte mottak av krabbe på kaia. Og Janne Øien viste oss horder av breiflabb som lå og geipet til oss inne på mottaket.

Patruljen fikk opptil flere tips om å svippe innom MC-treffet på Auka, men erfarne sjøfolk ymtet frampå om at vi burde være kjent i farvannet for å dra sjøveien. Så vi juksa. Tampene ble festet ved Aune Marina, Svelingen. Bil ble benyttet, og tipset fulgt opp.

På Auka var de første MC-entusiastene allerede ankommet Frøya-treffet. Et par fra Brumunddal fortalte om sin klubb som tidligere bar navnet «Hells hematt». Det navnespillet likte Hells Angels heller dårlig, men brumunddølingene hadde svart på tiltale, og skiftet navn til «Ryk og reis».

Tilbake på Aune, ble vi invitert inn på mors kylling i karri-gryte, før vi satte baugen mot festivalområdet på Sistranda, og deretter Hammarvika, som ble patruljens siste stopp i denne omgang.

Underveis mottok vi flere tips fra publikum. Dessverre hadde vi ikke anledning til å følge opp alle i år, men til neste år kan det bli nye muligheter. Takk for følget, skip o'hoi og... hells hematt!