Hittil i desember har Frøya kommune påvist 32 nye smittede. Tirsdag ettermiddag har kommunen sendt ut en ny oppfordring til alle om å følge de nasjonale retningslinjene som ble presentert av regjeringen mandag kveld.

Frøya kommune framhever disse:

· Hold deg hjemme hvis du er syk

· Test deg om du har symptomer

· Vask hendene

– Har endret spillereglene

– Omikron-varianten har endret spillereglene for oss alle. Selv om vi har håndtert jevn smitte gjennom hele høsten med målrettede tiltak, er det nå tid for å følge de nye nasjonale retningslinjene slik at vi bremser eskalerende smitte av omikron-varianten. Det viktigste og beste kortet vårt nå er at hver enkelt reduserer antall nærkontakter og at vi lar oss vaksinere med 1., 2. og 3.dose. Vaksine beskytter oss mot alvorlig sykdom, selv om vi kan bli smittet. Jeg oppfordrer alle til å følge de nasjonale regler og stikke innom det utvidet vaksinetilbud på Kysthaven i morgen (onsdag), sier ordfører Kristin F. Strømskag.

Både Hitra og Frøya intensiverer vaksineringen etter ny retningslinjer fra nasjonale myndigheter og det tilbys i morgen, onsdag, drop-in-vaksine på begge øyene. Hitra kommune vil også tilby drop-in-vaksine tirsdag neste uke og onsdag i mellomjula.

Endrer tilgang på tilbud

Frøya kommune varsler tirsdag ettermiddag endringer i åpningstider og tilgang på ulike tilbud etter at regjeringen innfører nye nasjonale retningslinjer natt tilk onsdag.

Frøya kommune forteller om følgende konsekvenser:

  • Etter FHI sin oppfordring om utvidet vaksinetilbud, vil Frøya kommune holde åpent onsdag 15. desember kl 18.00-20.00 for drop-inn på Kysthaven 3. etasje. Dette gjelder for alle over 45 år og risikogruppen fra 18 - 44 år

  • Herredshuset holdes åpent, men ansatte har hjemmekontor. Ta kontakt med Frøya kommune for avtale med ansatte.

  • Siden oppvekstsenter, barnehager og SFO er på gult nivå vil de ha en redusert åpningstid fra kl. 08.00 – 16.00. Hver enkelt virksomhet vil komme med mer detaljert info til sine foresatte.

  • Svømmehall: Stengt for alt annet enn skolesvømming og aktivitet knyttet til rehabilitering o.l.

  • Idrettshallene: Åpen for skolene og organisert trening for barn/unge i barnehage- og grunnskolealder. Stengt for annen aktivitet.

  • Ungdomsbasen: Stengt inntil videre.