Når Øypatruljen stopper for å snakke med Klaus Franke har han allerede fisket under brokaret i fem timer. Vi hiver en tamp opp til Frank som han fortøyer i rekkverket, slik at vi ligger i le av strømmen som er på full fart innover i Fillfjorden.

- Jeg har bare to uker ferie, og da vil jeg fiske så mye som mulig, og være sikker på å få fisk, sier Franke, mens han egner to kroker med makrell. Et tungt søkke sørger for at godsakene synker ned til bunnen i den sterke strømmen som går gjennom Krabbsundet ved Ansnes på Hitra.

- Det er et veldig godt fiske her, med mye torsk og lyr. I fjor tok jeg endelig min første kveite herfra, og for to dager siden tok jeg en kveite på 95 cm og 18,5 kilo, smiler Franke lykkelig. Det er ingen tvil om at han trives under brua, der han har rigget seg til med campingstol og mat.

Franke kom til Hitra for første gang for 18 år siden.

- Jeg drar vanligvis hit alene, og bor på Strømsvik camping. Jeg har regnet ut at jeg har tilbrakt et halvt år på Hitra til sammen. Og jeg kommer helt sikkert tilbake neste år. Naturen er fascinerende, og fisken biter alltid, sier Franke.

Fisken spiser han helst her, men noe får familien i Tyskland også glede av.

- Jeg tar litt fisk med tilbake så jeg kan lage noen gode fiskemiddager til familien. Favorittfisken er lyr, som jeg steker i smør, sier Franke.