FLØTTA HIT

Rachel Dykeman (27) kom til Norge for tre år siden grunnet den store kjærligheten.

- Etter et halvt år måtte vi velge om vi skulle avslutte det hele eller flytte sammen. Jeg bestemte meg for å ta et eventyrår i Norge og jeg synes fortsatt det er like kjempekjekt å bo her, smiler Rachel.

Pratsom jente

Hun har kun bodd i Trøndelag, men hos Rachel går det i Sandnesmål siden samboeren kommer der fra.

- Kanadiere er pratsomme folk så heime er jeg bare normal, mens her er jeg nok en veldig pratsom jente. Og når folk påpeker at jeg har lært norsk raskt så er det fordi jeg er veldig glad i å snakke, ler Rachel.

Stereotypien er at nordmenn er stille sier hun.

- Samtidig opplever jeg at folk på Frøya og Hitra er veldig imøtekommende, gjestfrie og har lyst til å bli kjent med folk.

Det flerkulturelle

Hun forteller at hun ble overrasket da hun flyttet hit.

- Jeg trodde jeg kom til å bli den eneste utenlandske personen her, men det er jo helt motsatt og det hadde jeg ikke forventet. At det er såpass internasjonalt på et lite sted som dette, er både spennende og artig. Veldig kult.

Canada er forøvrig også kjente for å være veldig flerkulturelle.

- Går man rundt i Toronto hører man mange ulike språk og folk flest har besteforeldre som kommer i fra et annet land, sier Rachel som er oppvokst i en liten by utenfor Toronto.

Et eventyr

Rachel beskriver seg selv som en innlandsjente.

- Jeg er ikke kjent med havet, så for meg er det et eventyr å flytte til ei øy. Det er virkelig helt nydelig her ute og det som streifer meg når jeg er på vei til jobb, det er fargene. Å se solen stige opp av havet og farge himmelen, det er ikke et syn man blir lei av.

Det er en ting Rachel synes mangler i øyriket.

- Jeg liker godt å springe og det er litt vanskelig siden det nesten ikke er fortau langs veiene her ute, i tillegg er det ingen gatelys og svingete veistrekk. I marka kan jeg springe - og det har jeg prøvd, men det er mye myr her og lett å miste skoene sine, ler hun hjertelig.

Ellers sier hun at Frøya så langt har vært veldig bra, for to svært friluftsinteresserte mennesker.

For det var i høst kom de flyttende til Frøya grunnet jobb. Rachels samboer har fåttt seg en spennende stilling ved Åkerblå, og selv er hun i gang med en mastergrad.

- Jeg tar lærerutdanning ved NTNU og har for tiden praksisperiode ved Guri Kunna videregående skole, Hitra.

Til våren er Rachel ferdigutdannet fransk- og engelsklærer.

- Jeg tror vi blir her på Frøya videre for samboeren min er så glad i den nye jobben sin. Selv krysser jeg fingrene for en fremtidig jobb her i øyriket. Det er vanskelig å skulle forutsi fremtiden, men planen er å bli i Norge og gjerne Frøya i noen år til.