Hitratunnelen ble ca klokka 15:45 stengt for trafikk. Politiets operasjonsleder forteller til lokalavisa Hitra-Frøya at årsaken skal være kraftig røykutvikling fra en bil.

- Det er meldt om kraftig røyktuvikling i en bil i tunnelen, ca 200 meter på åpningen på Hitrasida. Veitrafikksentralen bestemte seg for å stenge tunnelen inntil videre, forteller operasjonsleder.

Brannvesenet ble utkalt da man fryktet en bilbrann, som i tunneler kan utvikle seg til å bli svært dramatiske. Røyk kom i følge vitner ut av tunnelåpningen, og brannsjefen på stedet opplyste til NRK at røyken var så tett at røykdykkere sendes i båt over til den andre siden for å ta seg inn i tunnelen derfra.

Klokka 16:18 er situasjonen mer avklart og mindre dramatisk enn først fryktet. Det viste seg ikke å være en brann, men en bil som har problemer med avkjølinga. Det er dermed ufarlig vanndamp det som strømmer ut av tunnelen.

- Brannvesenet har kjørt gjennom tunnelen. Det er ingen tegn til bil eller brann, men det er svært fuktig luft. Viftene går på høygir, forteller operasjonsleder i politiet.