Hitra Vektløfterklubb har hatt seriestevne i sine egne lokaler på Sandstad.

I de siste månedene har klubben gjennomført vektløfterskoler for flere nye utøvere i 13-14 års alderen. Vektløfterskolen avsluttes med at utøverne er med på sitt første stevne i regi av klubben.

Tobias Mastad Norbotten er også en av de som startet på nyåret, her i rykk.

Under stevnet i forrige uke var det atter to nye utøvere som fikk prøve seg. Kristian Antonsen og Fredrik Mellemsæther har trent i klubben siden januar, og begge viste fin teknikk under dette lagseriestevnet. Under en premieutdeling på klubbhuset like etter var det Fredrik blant dem som ble kåret til beste teknisk.

Til sammen denne vinteren har 10 utøvere vært gjennom løfterskolen.

Lagserie 2017

Etter at 2. serieomgang er ferdig har Hitra Vektløfterklubb nå fått nye oppdaterte lagserieresultater.

Lagserien går fra januar til september hvert år og avsluttes med et Norgesmesterskap for lag i november. Lagserien fungerer som en kvalifisering til NM Lag.

Åse Johanne Berge er en av de tre jentene som trener for tiden, her med 38 kg i rykk.

I serien for UM, ungdom menn, ligger Hitra VK på 1.plass. Klubben har også et lag blant JK, junior kvinner. Der ligger hitterværingene på en god 4. plass på tross av at to av de på laget løfter i ungdomsklassen.

I JM, junior menn, har Hitra VK foreløpig 2. plass. Klubben deltar også i eliteserien etter å ha rykket opp fra 1. divisjon i fjor.

Etter 2. serieomgang ligger Hitra dessverre på sisteplass da to av klubbens beste seniorer ikke har levert resultat i 2. serieomgang.

- Men totalt sett er vi veldig fornøyd med plasseringene så langt, forteller John Birger Brevik

Erlend Bollandsås, også en av de yngste deltakerne på stevnet.

i Hitra Vektløfterklubb.