På Frøya er det rundt omkring 50 natteravner. På tross av det, har Frøya Frivillighetssentral store problemer med å skaffe vakter til arrangementene som arrangeres.

- Vi har femti natteravner, noe som er kjempebra. Men når vi sender ut melding for å få noen til å stille opp, får vi ofte bare svar fra 8-10 av dem. Og det er ofte de samme som går igjen. Det er for dårlig, forteller vikarierende daglig leder ved Frøya Frivillighetssentral, Gry Reppe.

Arrangerer inspirasjonskurs

I kveld (tirsdag) arrangeres det derfor et inspirasjonskurs for både de som er og potensielle kommende natteravner. Frøya Frivillighetssentral inviterer politiet, alle nattravner, alle russ, alle foreldre og alle andre som skulle ha interesse av å delta. Alle er velkomne.

- Det kommer en representant fra Nattravn på Byneset for å informere litt om hva det innebærer å være natteravn, forteller Reppe.

Inspirasjonskurset arrangeres i samarbeid med russestyret for både svartrussen og rødrussen ved Frøya videregående skole.

Ungdommene føler seg tryggere

Ungdommene selv mener at Nattravnene er svært viktige.

- Natteravnene er veldig viktige og vi setter veldig pris på dem! Alle oppfører seg bedre, det blir mindre bråk og vi føler oss veldig mye tryggere, sier Therese Berg Enoksen, visepresident for rødrussen på Frøya.

President for svartrussen, Jorunn Riiber, er helt enig.

- Det er sant, det føles mye tryggere. Dessuten er det vanskelig å finne andre voksne som stiller opp for eksempel om vi arrangerer fest.

Føler seg respektert

Og det er ikke bare ungdommene som føler at natteravn-ordningen er nyttig. Natteravnene selv opplever at ungdommen ”skjerper” seg når de er i nærheten.

- Jeg har flere ganger opplevd akkurat det Jorunn og Therese forteller om. At det blir mindre bråk. Ungdommen hilser og prater med oss, og er veldig respektfulle, forteller natteravn Gunhild Riiber.

Men også hun syns det er for lite aktivitet blant de femti som har meldt seg.

- Det er for dårlig at voksne mennesker ikke svarer engang. Og når man har tatt på seg en oppgave, så bør man være klar til å gjennomføre også, mener hun.

Både russen og Frivillighetssentralen håper på stor deltagelse under inspirasjonsmøtet, og håper det vil ha positiv virkning fremover.