Brukere fra Øytun, Moa og Øvergården bofellesskaper har annenhver torsdag i sommer kjørt gokart sammen med NMK Frøya Gokart. Sist torsdag var det avslutningskveld for sesongen. Det regnet for mye til at det ble noe kjøring på avslutningskvelden, men det ble sosialt samvær og mat i stedet.

- Håper tiden går fort

Birger Johansen kan nesten ikke vente til han får kjøre gokart igjen.

- Jeg har vært med siden det startet opp i sommer. Det er kjempeartig å kjøre gokart, sier Birger.

Han startet med å kjøre en dobbel gokart, der han fikk opplæring i å kjøre, men det tok ikke lang tid før han kjørt på egen hånd.

- Jeg kjører alene og har min faste gokart. Dette har jeg lyst til å fortsette med til neste år. Men det blir lenge å vente å vente til våren, så jeg håper tiden går fort.

Kan bli ordentlig bil neste år

NMK Frøya gleder seg også til å ta i mot den glade gjengen igjen. Og til våren har de kanskje en større doning de kan kjøre fort med.

- Vi håper å få tak i en gammel skolebil, med gass og pedaler på passasjersiden. Da kan de sitte i førersetet og styre mens vi kjører rundt banen . Det tror jeg blir en stor opplevelse for dem, sier John Tore Antonsen.

- Jeg tror mange har vokst siden de kom inn i miljøet her. De har storkost seg virker det som, mener Stig Tore Sørli.

- Vi stiller opp fordi vi ønsker å tilfredsstille noen andre enn oss selv. Det gir en følelse av mestring når de får kjøre gokart alene, sier Karl Inge Vikan.