I dag ble det kjent at Kvenvær oppvekstsenter på Hitra vant 10.000 kroner. Det får de for bronsealdergraven de har jobbet med å synliggjøre, gjennom prosjektet ”Rydd et kulturminne 2013/14".

 - Kvenvær skilte seg ut med flott rapportering, godt tverrfaglig arbeid der de selv har ringt rundt til bedrifter, og tydelig engasjement som har smittet over på lokalbefolkningen. Det var sterk konkurranse med over hundre kulturminner fra hele landet. Men vi føler absolutt at Kvenvær fortjener å være blant de ti beste som får 10.000 kroner. Det forteller organisasjonssjef i  Norsk Kulturarv, Ingrid Jogerud, til lokalavisa Hitra-Frøya.

- Skal ikke bruke det på snop [M1]

- Elevene var selvsagt opp i skyene for dette. Selv om det kanskje ikke har gått helt opp for dem hvor stort dette er, forteller Knut Mauseth, som er adjukt ved Kvenvær oppvekstsenter.

Pengepremiene skal fordeles på elevene. Det er tross alt de som gjort jobben, påpeker adjunkten. Men noen begrensninger på hva de skal brukes på, det blir det.

 - De blir muligens litt skuffet over at det ikke skal brukes på snop, spøker han.

 - Men vi skal sørge for at elevene skal få bruke pengene på noe kulturrelatert som gir dem noe faglig utbytte sier Mauseth hemmelighetsfylt.

Den fulle oversikten av vinnerne er som følger:

Kvenvær Oppvekstsenter/Avdeling skole i Sør- Trøndelag

Bardu ungdomsskole i Troms

Halmstad barne- og ungdomsskole i Østfold

Korsvoll skole i Oslo

Kringsjå skole i Vest- Agder

Eidsdal skule i Møre og Romsdal

Sulitjelma Oppvekstssenter/avd Skole i Nordland

Frøysland skule i Sogn og Fjordane

Smestad Ungdomsskule i Oppland

Unneberg skole i Vestfold.