Den tidligere landslagspadleren Kjell Tore Solvang la ut på Norges lengste rotur i starten av mai, fredag formiddag kom han frem til målet Kirkenes - en måned før tiden han hadde beregnet.

Innom Hitra

Kjell Tore var i løpet av turen sin nordover, innom Hitra og lokalavisa Hitra-Frøya fikk en prat med Solvang hvordan turen hadde vært så langt. Dette var i midten av juni.

Da fortalte han at han hadde kommet roende over fra Tjeldbergodden og etter 23 nautiske mil og sju og en halv time, kunne han omsider gå i land på Sandstad.

I grenseland forsvarlig

- Det gikk greit, men det var en del sjø og i grenseland forsvarlig, med tanke på at jeg kun har en 16 fots robåt, sier Kjell Tore Solvang.

- Faren ved å krysse store fjorder, er at det plutselig skal blåse opp. Jeg måtte stole på værmeldingen som sa at ville være greit i tidsrommet 12 til 06 i natt og det viste seg å stemme bra. Jeg kom meg akkurat over, før det begynte å blåse skikkelig.

Ror hele Norgeskysten

Den 2. mai i år, tok Kjell Tore fatt på den spesielle roturen, - jeg startet i fra Skjærhalden i Hvaler og planen er at jeg skal nå Kirkenes den 1. september.

I løpet av disse månedene skal han tilbakelegge et strekk på 3300 kilometer og for å nå målet, må Kjell Tore ro så mye han kan.

- På det meste har jeg rodd 14 og en halv time på en dag, men på dager med skikkelig dårlig vær blir det fem-seks timer med roing.

Besøker gode venner på Hitra

Kjell Tore forteller at han prøver å overnatte hos venner underveis, som her på Hitra.

- En av mine beste venner bor på Helgebostad, men nå er han ikke hjemme, så da bor jeg hos naboene hans, Yngvar Sæther og Bodil Birkeland. De kjenner jeg godt, for jeg har vært her på besøk mange ganger tidligere.

Manndomsprøve

Det er en real manndomsprøve han har lagt ut på, Kjell Tore Solvang, men han har en bakgrunn som forklarer litt.

Solvang er den mestvinnende treneren og landslagssjefen innen sommeridretter i Norge. Han har ledet det norske padlelandslaget til å vinne både OL, VM og EM gull.

- Jeg har gjort lignende ting før, så jeg vet hva det er å sette seg mål og jobbe for å nå dem. Jeg blir ikke skremt av dette selv, men forstår at andre blir det.

Flere har gått og syklet Norge på langs tidligere sier Kjell Tore, - men klarer jeg i gjennomføre dette, så blir jeg antakelig den aller første til å ro hele Norgeskysten i ett strekk noensinne.

- Jeg vet hva det er å sette seg mål og jobbe for å nå dem. Jeg blir ikke skremt av dette selv, men forstår at andre blir det, forteller Solvang som har ledet det norske padlelandslanget til både EM, VM og OL-gull.

Ror for en god sak

Det er tre grunner til at Kjell Tore har lagt ut på denne roturen.

- Eventyrlyst, er en av grunnene. Jeg har lyst til å se hva man kan få tynt ut av en gammel kropp, både fysisk og mentalt. Kjenne på hvor mye som bor igjen i en kropp som nærmer seg 60 år og om den klarer en sånn oppgave.

Grunn nummer to, er at han for noen år siden var i en bilulykke. - Jeg har trent meg opp etter ulykken og det var etter den jeg lærte meg å sette meg hårete mål.

Den tredje og største grunnen, er å rette fokus på barn med hjernesvulst.

- På ferden min, samler jeg inn penger som gjør at 28 barn med hjernesvulst skal få en mestringshelg i Hålandsdalen hos Liv Grete Skjelbreid Poirèe.

Kjell Tore Solvang forteller at det er tre grunner til at han legger ut på denne turen.

Tærer på kroppen

Turen til Solvang da han kom til øyregionen, hadde så langt vært preget av regn, kulde og mye vind.

Han medgir at roturen tærer hardt på kroppen, han hadde da hatt vannblemmer i hendene og vondt i ryggen underveis.

Etter en og en halv måned av roferden, hadde han tatt av 7-8 kilo.

- Man skulle tro at man ble kjempesulten av å ro hele dagen, men det er faktisk vanskelig å få i seg mat og næring.

Solvang fortalte at han var forberedt på at turen nordover kunne bli veldig ensom.

Flotte naturopplevelser

Det fineste på turen så langt har vært folkene han har møtt underveis, fortalte Solvang avisa avslutningsvis.

- Det er ikke bestanding man har lyst til å slå opp telt i ruskevær, så da har det hendt at jeg spør om å få overnatte i naust og det har vært kjekt.

Med så lange og harde økter, er det ikke så lett å nyte turen underveis, sier Solvang.

- Men jeg hadde en av de fineste naturopplevelsene langs Hitra nå i natt, jeg så nesten femti hjort og flere ørner. Det har vært en veldig flott naturopplevelse å komme såpass nært ville dyr, som jeg har på denne roetappen.